Notícies

Oberta una nova convocatòria del cicle Joves Fotògraf(e)s 

Foto : Oberta una nova convocatòria del cicle Joves Fotògraf(e)s 

INSPAI, Centre de la Imatge de la Diputació de Girona, obre una convocatòria per escollir el projecte fotogràfic que compondrà la 15a edició del Premi Joves Fotògraf(e)s de les Comarques Gironines. La convocatòria està dotada amb un premi de 1.000 € i hi poden participar tots els fotògrafs gironins de 18 a 30 anys. 

La proposta expositiva seleccionada es presentarà a Girona i després també passarà a formar part del programa d’exposicions itinerants de la Diputació de Girona, de manera que es podrà veure a diferents municipis de la demarcació. 

A banda, l’exposició també farà estada al Festival Off de Perpinyà, al FineArt d’Igualada, al Festival Imaginària. Fotografia en Primavera de Castelló de la Plana i a Mirador Photo Garrigàs, entre d’altres.

La convocatòria i les bases en què s’especifiquen els detalls del procés selectiu es poden consultar a l’apartat «Joves Fotògraf(e)s» del lloc web d’INSPAI (http://www.inspai.cat): participants, projectes, documentació, lliurament, criteris de valoració, etc. El període per presentar les sol•licituds comença el 12 de desembre de 2016 i acaba el 9 de gener de 2017.

Una comissió d’avaluació formada per representants de la Diputació de Girona i per persones especialistes i professionals del món de la fotografia, les arts i la cultura serà l’encarregada d’escollir el projecte fotogràfic. La resolució de la convocatòria es farà pública a partir del 27 del mateix mes. 

Joves Fotògraf(e)s de les Comarques Gironines és un dels projectes més consolidats del conjunt d’activitats que organitza la Diputació de Girona en matèria cultural. Aquest projecte, impulsat per INSPAI, Centre de la Imatge, té per objectiu crear un espai de trobada de l’obra de fotògrafs i fotògrafes i fer-ne difusió per tal d’acostar al gran públic la fotografia des de totes les vessants. Per als autors, es persegueix la promoció i la projecció professional de la fotografia, i pel que fa als ajuntaments, institucions i entitats gironines, se’ls ofereix l’exposició itinerant perquè la programin a l’agenda cultural. 

El projecte va començar l’any 2001. Des de llavors, han estat protagonistes d’aquestes exposicions: Quim Giró, Javier Marroquin, Maria del Mar Ribot, Rafael Bosch, Eloi Bautista, Martí Artalejo, Pere de Prada, Tonyi Mateos, Elisabet Serra, Joel López, Alícia Rius, Yurian Quintanas, fotògraf guardonat amb el prestigiós premi SFR Jove Talent de Paris Photo Contest a l’edició de l’any 2014, i Carles Palacio. La darrera mostra ha estat «Mentawai, progrés o retrocés?» de Marina Calahorra, que s’ha pogut veure a una vintena de municipis gironins amb una gran acollida i també al Festival Off de Perpinyà. Totes aquestes exposicions es poden veure a l’apartat «Exposicions virtuals» del lloc web d’INSPAI.