Notícies

150 persones han participat en les conferències d’Esclusa i Jiménez dins del programa de formació d’INSPAI, Centre de la Imatge de la Diputació

Foto : Fotògraf: Eddy Kelele

150 persones han assistit a les conferències de Manel Esclusa i David Jiménez emmarcades dins del programa de formació d’INSPAI, Centre de la Imatge de la Diputació de Girona. Es tracta de diferents conferències que han tingut lloc aquesta tardor i que han estat plantejades amb l’objectiu d’impulsar la cultura fotogràfica a partir de les experiències reals dels ponents. Concretament, la formació ha consistit en dues conferències que es van impartir a la Casa de Cultura de Girona i en un taller pràctic de fotografia que va tenir lloc a la seu del Club Pinhole, un espai que va néixer a Salt amb la intenció de fomentar i promoure l’activitat fotogràfica.

 

El 14 d’octubre es va portar a terme la primera conferència, «A l’ombra de la nit», que va ser a càrrec de Manel Esclusa, fotògraf vigatà reconegut a escala internacional. Esclusa va parlar sobre la seva obra, que es caracteritza perquè utilitza la nit com a escenari en el qual predomina una visió abstracta i mística, en què el component humà s’expressa sense que apareguin persones en la imatge. És, per tant, una producció artística precursora i de caràcter experimental. A més, Manel Esclusa treballa de manera totalment independent a les modes fotogràfiques, artístiques i estètiques del moment. 

 

El 4 de novembre va tenir lloc la segona conferència, que portava per títol «La mirada transparent», i va ser a càrrec de David Jiménez. El fotògraf andalús va presentar la seva obra i va mostrar les imatges que componen els seus darrers treballs, Infinito (2000) i Versus (2014). Jiménez també va ser l’encarregat d’impartir, durant els dies 5 i 6 de novembre, el taller pràctic de fotografia «El cor d’una imatge», en què es va treballar la imatge, el procés de creació d’aquesta i la construcció del treball personal. 

 

En total, aquestes propostes formatives han reunit 150 persones procedents de Girona, Barcelona, Lleida i Edimburg, les quals treballen en el món de la fotografia o bé la practiquen de manera no professional.

 

INSPAI ha programat aquestes propostes amb l’objectiu de donar resposta a l’expansió constant de la disciplina fotogràfica, atenent a la finalitat d’atendre l’augment de la demanada de formació en l’àmbit de la cultura visual i de les tècniques fotogràfiques.