Notícies

La Diputació s’adhereix al Dia Internacional d’Arxius amb una jornada de portes obertes d’INSPAI

Foto : La Diputació s’adhereix al Dia Internacional d’Arxius amb una jornada de portes obertes d’IN

La Diputació de Girona s’ha adherit al Dia Internacional d’Arxius amb l’organització de la primera jornada de portes obertes del seu centre de la imatge, INSPAI, que ha constat de dues visites guiades gratuïtes a les seves instal·lacions i als dipòsits de conservació del patrimoni fotogràfic de les comarques gironines. La primera visita ha començat a les 10 h, i la segona, a les 11.30 h.

La visita al centre de la imatge ha estat a càrrec dels mateixos tècnics que estan especialitzats en diverses àrees i, a més, han explicat el funcionament dels diferents serveis que ofereix INSPAI.

Cada visita ha constat, primerament, d’una mostra als assistents del Servei de Documentació Fotogràfica i Audiovisual. S’ha visitat el fons documental especialitzat en fotografia, en què s’engloben monografies, publicacions periòdiques, premsa especialitzada i recursos electrònics, entre altres documents.

Seguidament, el tècnic especialitzat en reproducció i tractament digital ha explicat com es treballa al servei que rep el mateix nom, i ha fet una demostració d’exemple pràctic de captura d’imatges amb la càmera.

Finalment, els visitants s’han pogut endinsar en els dipòsits de conservació del patrimoni fotogràfic d’INSPAI i han tingut coneixença del funcionament i la preservació de diversos elements i procediments fotogràfics, com ara el daguerreotip, l’ambrotip, les plaques de vidre i els negatius del plàstic acetat de cel·lulosa, entre d’altres. Aquest darrer espai està restringit al públic, però avui els visitants han tingut l’oportunitat de descobrir-lo gràcies a la jornada de portes obertes que ha ofert INSPAI.

INSPAI

El Centre de la Imatge de la Diputació de Girona és un servei públic especialitzat i constitueix un dels pocs equipaments específics dedicats a la recollida, tractament, conservació, difusió, creació i promoció de la imatge, així com a la formació. 

Combina les dues línies següents: 

 

  • Àmbit patrimonial, amb les funcions pròpies de l’Arxiu d’Imatges Emili Massanas i Burcet. 
  • Àmbit de promoció, relacionat amb la imatge contemporània, tant la imatge fixa (fotografies) com en moviment.