Notícies

El claustre de la Diputació acull la mostra fotogràfica «Polvorins», de Carles Palacio

Foto : El claustre de la Diputació acull la mostra fotogràfica «Polvorins», de Carles Palacio

És el guanyador de la tretzena convocatòria del Joves Fotogràf(e)s de les Comarques Gironines, que organitza INSPAI.

«Polvorins», de Carles Palacio, és el nom de la proposta expositiva guanyadora de la darrera edició del cicle itinerant Joves Fotògraf(e)s de les Comarques Gironines, organitzat per INSPAI, Centre de la Imatge de la Diputació de Girona. L’exposició s’ha inaugurat aquest matí, al claustre del Palau de la Diputació de Girona (pujada de Sant Martí, 5), i ha comptat amb la presència del fotògraf guardonat i del president de l’Àrea de Cooperació Local, Cultural i d’Acció Social en funcions, Xavier Soy.

El projecte expositiu de Carles Palacio (Girona, 1988) està compost per trenta fotografies que configuren un reportatge sobre el barri de les Pedreres o Disseminat dels Caputxins de Girona. Es tracta d’un treball documental que, en paraules del mateix fotògraf, pretén «mostrar el dia a dia de la comunitat gitana que viu al barri del Disseminat dels Caputxins; la seva vida calmada, humil i apartada de la resta de la ciutat i la seva gent». Aquest treball ens apropa a un barri, a una comunitat, en un moment de canvi, de transformació, per mitjà d’imatges en blanc i negre. Primers plans, detalls, vistes generals, fotografies individuals, corals...; un recull d’imatges en blanc i negre per narrar la vida d’aquestes persones en íntima relació amb el seu entorn immediat.

El cicle expositiu Joves Fotògraf(e)s de les Comarques Gironines és un projecte impulsat per INSPAI, Centre de la Imatge, que va néixer l’any 2001 amb la voluntat de crear un espai de trobada de l’obra de fotògrafs i fotògrafes de les comarques de Girona i fer-ne difusió per tal d’acostar al gran públic la fotografia des de totes les vessants. Per als autors, es persegueix la promoció i la projecció professional de la fotografia, i als ajuntaments, se’ls ofereix, per mitjà de l’Oficina de Difusió de la Diputació de Girona, una proposta cultural consistent en una exposició itinerant i el corresponent catàleg.

«Polvorins» es podrà veure a Girona fins al 18 de juny, i després passarà a formar part del programa d’Exposicions Itinerants de la Diputació de Girona i itinerarà durant més d’un any per diferents sales d’exposicions de les comarques gironines.

Les institucions, associacions i entitats gironines que vulguin acollir aquesta exposició poden sol·licitar-la per mitjà del portar web www.ddgi.cat/exposicions, on trobaran tota la informació necessària i podran emplenar en línia el full de sol·licitud.

 

Més informació:

INSPAI