Notícies

L’obra del fotògraf Yurian Quintanas, a la sala d’exposicions virtuals 3D d’INSPAI

Foto : L’obra del fotògraf Yurian Quintanas, a la sala d’exposicions virtuals 3D d’INSPAI

El centre de la imatge de la Diputació de Girona, INSPAI, inaugura una nova exposició a la sala virtual 3D amb el projecte titulat «La fi dels dies», del fotògraf Yurian Quintanas, guanyador de la dotzena convocatòria del Joves Fotògraf(e)s de les Comarques Gironines, l’any 2013. A l’exposició, s’hi pot accedir tant des del lloc web d’INSPAI (http://www.inspai.cat) com des de l’App Store (per a les tauletes tàctils Ipad). Aquesta és la tercera mostra que es pot veure a la sala virtual 3D, la qual té com a objectiu disposar d’un espai per promoure i difondre la fotografia dels fons i les col·leccions fotogràfiques que custodia i gestiona INSPAI, fent servir la tecnologia i adaptant-se a les noves vies d’accés dels usuaris.


L’exposició mostra el projecte de Yurian Quintanas; un jove fotògraf que va néixer a Amsterdam l’any 1983 i va créixer entre Banyoles i Cervià. Les fotografies ofereixen una visió personal del territori i del seu entorn natural. Partint de la premissa de la creixent desvinculació de l’ésser humà respecte de la natura, les imatges de Quintanas ens parlen d’aquest allunyament, de la diferència entre el ritme que regeix la natura i el que demana el nostre món hipertecnificat i sobresaturat. Aquest allunyament ens ha portat a desvincular-nos de la natura, que ha acabat esdevenint un món desconegut, en el qual no sabríem sobreviure. Alhora, però, i com a contrapunt, les fotografies també mostren un paisatge que manté les seves arrels ancestrals, i una gent que s’ha adaptat al pas del temps però sense perdre de vista la manera de viure d’anys enrere.


La mostra es va inaugurar al claustre de la Diputació de Girona el 19 d’agost de 2013 i ha itinerat per diferents municipis de les comarques gironines. Va formar part de la programació del festival de fotografia Festival Off 2013 de Perpinyà, i ha fet estada als festivals de fotografia FineArt, d’Igualada; Mirades, de Torroella de Montgrí, i Imaginària, de Castelló de la Plana. La gravació de l’exposició virtual va tenir lloc al claustre del convent dels Agustins de Torroella de Montgrí el mes d’abril de 2015.



Enllaços:

http://www.inspai.cat

https://itunes.apple.com/es/app/inspai-yurian-quintanas/id987866849?mt=8