Notícies

Surt, per Sant Jordi, la desena edició de punts de llibre editats per INSPAI, dedicada a imatges publicitàries del llarg del segle XX.

Foto : Surt, per Sant Jordi, la desena edició de punts de llibre editats per INSPAI, dedicada a imatges publicit&agra

La nova sèrie de 10 punts de llibre editada per INSPAI, Centre de la Imatge de la Diputació de Girona, es titula Publicitat, i ofereix imatges dels fons fotogràfics que s’hi custodien

INSPAI, Centre de la Imatge, adscrit a l’Àrea de Cooperació Local, Cultural i d'Acció Social de la Diputació de Girona, dins el seu àmbit d’actuació, que es basa en la difusió i divulgació dels fons fotogràfics que gestiona, ha editat, un any més, un conjunt de 10 punts de llibre.

Aquesta nova edició dels punts de llibre està dedicada a imatges publicitàries on apareixen anuncis, cartells i estands comercials des dels anys 20 del segle XX fins al moment actual.

Per a la publicació d’aquests punts de llibre, s'han triat fotografies que provenen d’alguns dels fons i col·leccions que es custodien al Centre, com per exemple: Fons Emili Massanas i Burcet, Fons Jordi Soler, Fons Pablo Garcia Cortés, Pablito, Fons Martí Calvo, Fons Joan Comalat i Fons E. Costa i Savoia.

INSPAI, Centre de la Imatge de la Diputació de Girona és un servei públic especialitzat i un equipament específic dedicat a la recollida, tractament, conservació, difusió i promoció de la imatge, així com a la formació en relació amb aquest àmbit.

Combina l’àmbit patrimonial, que té les funcions pròpies de l’Arxiu d’Imatges Emili Massanas i Burcet, i l’àmbit de promoció, relacionat amb la imatge contemporània.

Aquesta sèrie de 10 punts de llibre es podrà trobar per Sant Jordi a la parada de la Diputació de Girona i es distribuirà a les llibreries de Catalunya, Palma de Mallorca i Perpinyà. Es pot trobar més informació sobre les llibreries a la pàgina web d’INSPAI.

Per a més informació: pàgina web d’INSPAI

PUNT 1
Autor desconegut. Establiment de Radio Vivomir, al carrer d’Alcalá de Madrid (fragment). C. 1930. Fons Emili Massanas i Burcet.
6 × 13 cm / blanc i negre / negatiu de vidre / gelatina i plata

PUNT 2
Jordi Soler. Escolars davant el bar L’Arc de Girona (fragment). C. 1965. Fons Jordi Soler.
6 × 6 cm / blanc i negre / negatiu d'acetat de cel·lulosa / gelatina i plata

PUNT 3
Sebastià Martí Calvo. Xamfrà entre el carrer Nou i l’avinguda de Jaume I de Girona (fragment). 25/09/1965. Fons Martí Calvo.
6 × 6 cm / blanc i negre / negatiu d'acetat de cel·lulosa / gelatina i plata