Notícies

INSPAI participa en el Dia Internacional de l'Art amb una visita comentada a l'exposició de Yurian Quintanas a Torroella de Montgrí

Foto : INSPAI participa en el Dia Internacional de l'Art amb una visita comentada a l'exposició de Yurian Quintanas a

L'exposició fotogràfica “La fi dels dies” de Yurian Quintanas, que es pot veure durant aquest mes d'abril al claustre del Convent dels Agustins de Torroella de Montgrí, tindrà un convidat d'excepció: el proper dissabte 11 d'abril, el fotògraf realitzarà una visita comentada a la mostra.

Aquesta és la col·laboració que la Diputació de Girona fa, a través del seu Centre de la Imatge, INSPAI, al Dia Internacional de l'Art. La mostra, que des del 2013 forma part del programa d'Exposicions Itinerants de la Diputació de Girona, va ser el projecte guanyador de la dotzena convocatòria del cicle Joves Fotògraf(e)s, organitzada per INSPAI.

Després que s’hagi  pogut veure en una quinzena d'espais de les comarques gironines, ara  fa una de les seves últimes parades a Torroella de Montgrí per participar en el IV Festival Mirades organitzat pels Amics de la Fotografia de Torroella de Montgrí.

La visita comentada tindrà lloc el proper dissabte 11 d'abril a les 11.30 h  al claustre del Convent dels Agustins de Torroella de Montgrí (c/ Onze de Setembre, 2).

Yurian Quintanas (Amsterdam, 1983), resident a Cervià de Ter, ha publicat en diferents mitjans i ha obtingut, en els darrers quatre anys, importants reconeixements dins el món de la fotografia. Amb aquesta exposició es pretén mostrar el seu treball i col·laborar en la seva promoció i projecció professional.

«La fi dels dies» és el projecte fotogràfic guanyador de la darrera edició de Joves Fotògraf(e)s, que una comissió d’avaluació va seleccionar per la seva originalitat, com també per la innovació i la qualitat artística i tècnica de les imatges.
La mostra es compon d’una trentena de fotografies en blanc i negre. Yurian Quintanas utilitza la fotografia per transmetre la seva visió personal d’alguns paisatges de les comarques gironines i la relació que estableix la gent amb el seu entorn natural, tenint presents els canvis i les transformacions que s’han esdevingut durant els últims temps.
Complementa l’exposició un document audiovisual amb el qual el visitant pot conèixer de prop el treball, el llenguatge i l’estètica del fotògraf, i que ja es pot veure per mitjà de l’enllaç http://www.ddgi.cat/exposicions.

Joves Fotògraf(e)s de les Comarques Gironines és un dels projectes més ben consolidats del conjunt d’activitats que organitza la Diputació de Girona en matèria cultural.
Aquest projecte té per objectiu crear un espai de trobada de l’obra de fotògrafs i fotògrafes i fer-ne difusió per tal d’acostar al gran públic la fotografia des de totes les vessants. Per als autors, es persegueix la promoció i la projecció professional de la fotografia, i, pel que fa als ajuntaments, se’ls ofereix l’exposició itinerant perquè la programin a l‘agenda cultural.

La iniciativa es va iniciar l’any 2001. Des de llavors, han estat protagonistes d’aquestes exposicions Quim Giró, Javier Marroquin, Maria del Mar de Ribot, Rafael Bosch, Eloi Bautista, Martí Artalejo, Pere Prada, Tonyi Mateos i Elisabet Serra, Joel López i Alícia Rius.

Per a més informació:     www.inspai.cat (apartat ”Exposicions”)