Notícies

Carles Palacio guanya la convocatòria Joves Fotògraf(e)s d’INSPAI de la Diputació

Foto : Carles Palacio guanya la convocatòria Joves Fotògraf(e)s d’INSPAI de la Diputació

El fotògraf Carles Palacio ha estat el guanyador, amb el projecte Polvorins, de la XIII convocatòria de Joves Fotògraf(e)s de les Comarques Gironines, que organitza INSPAI, Centre de la Imatge de la Diputació de Girona. Polvorins, en paraules del mateix fotògraf, és un treball que vol “mostrar el dia a dia de la comunitat gitana que viu al barri Disseminat Caputxins, la seva vida calmada, humil i apartada de la resta de la ciutat i la seva gent”. La comissió avaluadora, formada per representants de la Diputació de Girona i per especialistes i professionals del món de la fotografia, les arts i la cultura, n'ha destacat, d'una banda, el valor documental de les imatges, la seva execució, amb un acurat tractament dels blancs i els negres en les imatges resultants, el tipus d'enquadraments i, d’una altra, l'aproximació del fotògraf al tema tractat i la construcció d'un fil discursiu que aglutina tot el projecte.

INSPAI, tal com estableix la convocatòria, programarà una exposició i editarà un catàleg amb les imatges del projecte Polvorins, que es presentaran el proper mes de maig al claustre de la Diputació de Girona. Posteriorment, l'exposició iniciarà un cicle itinerant per tots aquells municipis de les comarques de Girona que la sol·licitin.

Enguany Joves Fotògraf(e)s arriba a la XIII edició. Es tracta d’un projecte impulsat per INSPAI, que va néixer l'any 2001 amb la voluntat de crear un espai de trobada de l’obra de fotògrafs de les comarques de Girona i fer-ne difusió per tal d’acostar al gran públic la fotografia des de totes les vessants. Mitjançant aquest projecte es persegueix, d’una banda, la promoció i la projecció professional de la fotografia dels autors joves i, d’una altra, oferir als ajuntaments una proposta cultural mitjançant una exposició itinerant i el corresponent catàleg.