Notícies

La Diputació participa a la fira de Sant Jordi a Girona amb una parada amb les seves publicacions

Foto : La Diputació participa a la fira de Sant Jordi a Girona amb una parada amb les seves publicacions

La Diputació recupera avui la parada que tradicionalment instal·la per Sant Jordi a la fira de llibres i roses de Girona, en la qual es poden adquirir les últimes novetats editorials de la institució, així com publicacions anteriors. També s'hi pot trobar la setzena sèrie de punts de llibre d'INSPAI, Centre de la Imatge de la Diputació. Després del parèntesi obligatori del 2020 a causa de la COVID-19, la parada ha deixat l'emplaçament habitual a la pujada del pont de Pedra i s'ha traslladat a l'esplanada de la Copa per motius de seguretat. La Diputació de Girona obsequiarà les persones que visitin la parada amb una rosa de cartró elaborada pels nois i noies del Servei de Teràpia Ocupacional del Grup Fundació Ramon Noguera.

Justament fa només uns dies que la Diputació ha posat en marxa un nou web que agrupa les publicacions i col·leccions corporatives www.ddgi.cat/publicacions. A més, s'hi poden consultar tots els llibres que s'han digitalitzat, la majoria dels quals pertanyen a les col·leccions «Quaderns de la Revista de Girona», coeditada amb la Fundació "la Caixa", i «Quaderns d'Història de Girona», coeditada amb l'Ajuntament de Girona. La voluntat és digitalitzar progressivament el fons editorial de la corporació, de manera que es doni accés lliure a les obres publicades fa temps i que siguin d'interès en l'àmbit local.

Algunes de les últimes novetats editorials de la Diputació de Girona són:

Setze anys de mirades d'INSPAI
Per crear la nova sèrie de punts de llibre, titulada «Mirades a la col·lecció», INSPAI ha fet una cerca exhaustiva, entre milers d'imatges, de persones que interpel·len la càmera, conscients, sovint en un grup, de la presència del fotògraf. Són les mirades d'aquestes persones les que ara interpel·len els espectadors, i també les dels mateixos fotògrafs a través de les seves càmeres. Des d'una diversitat d'èpoques, d'ubicacions geogràfiques i de contextos socials, aquestes mirades esdevenen avui el reflex comú de sentiments, emocions i expressions de caràcter universal.

A més de la parada de Sant Jordi de la Diputació, aquesta sèrie de deu punts de llibre d'INSPAI es pot trobar a diverses llibreries d'arreu de Catalunya, així com a Palma i a Perpinyà. Consulteu-ne els punts de venda i el conjunt de sèries publicades en aquests setze anys de la col·lecció a https://www.inspai.cat/Inspai/ca/publicacions-fotografia.

Recomanacions per a infants i joves
Coincidint amb Sant Jordi, el Club de Lectures Recomanables (CLER) del Servei de Biblioteques de la Diputació de Girona ha editat la Guia infantil i juvenil de primavera CLER 2021, amb una selecció de contes i llibres per a infants, adolescents i famílies.

Integren el CLER professionals de les biblioteques públiques de les comarques gironines. Des del 2004, treballen per promocionar la literatura infantil i juvenil.