Notícies

Quaranta-sis biblioteques gironines participen a la «Supernit a les biblioteques», una activitat multitudinària de foment de la lectura

Foto : Quaranta-sis biblioteques gironines participen a la «Supernit a les biblioteques», una activitat multitudinària de fomen
Un total de quaranta-sis biblioteques d'arreu de les comarques gironines viuran, el divendres 25 de maig, la «Supernit a les biblioteques». Entre les 20.00 i les 21.00 hores, els súpers estan convocats a les biblioteques per participar en diferents activitats i ajudar, així, la Nenúfar i la Matoll, els elfs de la família del Super3, a sortir de la superbiblioteca on s'han quedat tancades.

Aquesta iniciativa per al foment de la lectura entre el públic infantil s'emmarca en la col·laboració entre el Super3 i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

El Super3 i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya han organitzat, per al 25 maig, la «Supernit a les biblioteques» públiques, per tal de promoure la lectura entre el públic infantil. La «Supernit» té per objectiu fer arribar als més petits la importància de la lectura i, per fer-ho, el Super3 ha ideat una aventura multitudinària, simultània i transmèdia per tot el territori, en què els nens i nenes participants ajudaran la Nenúfar i la Matoll a sortir de la biblioteca de la casa de la família del Super3, on han quedat tancades pel malvat Sr. Pla. L'activitat és per a tothom, no cal ser obligatòriament del Club Super3.

Fins ara, a les comarques gironines s'han inscrit a la iniciativa quaranta-sis biblioteques: Amer, Anglès, Banyoles, Begur, Blanes, Breda, Caldes de Malavella, Calonge, Campdevànol, Castelló d'Empúries, Celrà, Figueres, Garriguella, Girona (Adroher, Allende, Casero i Rahola), Hostalric, l'Escala, la Bisbal, les Planes d'Hostoles, Llagostera, Llançà, Lloret de Mar, Maçanet de la Selva, Olot, Palafrugell, Porqueres, Puigcerdà, Quart, Ribes de Freser, Ripoll, Roses, Sant Feliu de Guíxols, Sant Feliu de Pallerols, Sant Hilari Sacalm, Sant Joan les Fonts, Sant Julià de Ramis, Sant Pere Pescador, Santa Coloma de Farners, Sarrià de Ter, Sils, Santa Cristina d'Aro, Tossa de Mar, Vidreres i Vilobí d'Onyar.

Arreu de Catalunya, hi participen més de 150 poblacions i 270 biblioteques municipals, que oferiran conjuntament aquesta activitat gratuïta (per a la qual es recomana inscripció prèvia), gràcies a la col·laboració de la Gerència de Biblioteques de la Diputació de Barcelona, el Servei de Biblioteques de la Diputació de Girona, el Consorci de Biblioteques de Barcelona i les centrals territorials del Servei de Biblioteques del Departament de Cultura.

La «Supernit» és el colofó d'una de les històries creades pel Super3 i que des de finals d'abril s'ha començat a difondre al canal Super3, al web super3.cat i a l'aplicació de vídeo per a mòbils i tauletes del Super3, i que, fins i tot, tindrà al web un videojoc creat expressament per a l'ocasió. El final de l'aventura protagonitzada per la Nenúfar i la Matoll arribarà el proper 25 maig, quan els lectors infantils podran participar-hi des de la seva biblioteca pública més propera, per ajudar les seves heroïnes a escapar-se de la biblioteca de la casa del Super3, on estan tancades. TV3 i el Departament de Cultura conjuguen, d'aquesta manera, el Super3 i les biblioteques del Sistema de Lectura Pública de Catalunya, per treballar conjuntament en el foment de la lectura entre el públic més jove. Aquesta activitat s'emmarca entre els objectius recollits al Pla de Lectura 2020.

La trama de la «Supernit a les biblioteques»

La història d'aquesta trama de la família del Super3 comença quan la Nenúfar i la Matoll són a la superbiblioteca de casa seva llegint i mirant contes. La Nenúfar llegeix contes de fades i unicorns i, la Matoll, de bruixes i dracs. De sobte, senten un soroll a la porta de la biblioteca. Estranyades, intenten obrir la porta, però està tancada. Ho tornen a intentar amb totes les seves forces, però ni la Nenúfar ni la Matoll poden obrir-la. Just en aquell moment, per sota la porta, entra una misteriosa nota, signada pel Sr. Pla. El Sr. Pla i el seu ajudant, en Rick, les han tancat dins la biblioteca i han posat a la porta unes cadenes gruixudíssimes amb un cadenat enorme. L'única manera d'obrir aquest cadenat és resoldre quatre enigmes. La solució d'aquests enigmes són els quatre números que permeten obrir el cadenat.

A partir d'aquest moment, la Nenúfar i la Matoll busquen i rebusquen per tots els llibres, contes i històries de la seva biblioteca la resposta dels enigmes. Però elles soles no se'n surten del tot i necessiten l'ajuda de tots els súpers. Per això, els nens i nenes estan convocats, a la «Supernit a les biblioteques» per resoldre els enigmes i obtenir els dos últims números que obriran el cadenat de la superbiblioteca.