Notícies

La Diputació de Girona possibilita l’accés digital a més de 5.000 diaris i revistes de tot el món a través de les biblioteques públiques 

Foto : Foto: Pere Duran

La implantació de la plataforma de diaris i revistes en línia PressReader a les biblioteques de les comarques gironines és una realitat. El servei de PressReader permet als usuaris de les biblioteques consultar més de 5.000 diaris i revistes de tot el món gratuïtament i durant tot l’any 2017. 

L’accés a les publicacions es fa mitjançant IP, i per entrar-hi només és necessari connectar-se a la sessió del Wi-Fi de la biblioteca, registrar-s’hi i teclejar en un navegador https://www.pressreader.com. Si s’hi accedeix des de la tauleta o el telèfon intel·ligent, cal descarregar-se l’aplicació, compatible amb qualsevol dispositiu i sistema operatiu.

Un cop dins la plataforma, es té a l’abast 5.000 publicacions d’arreu i múltiples avantatges, com ara l’accés durant noranta dies a l’hemeroteca de revistes i diaris o l’accés remot de set dies per a tots els usuaris des dels seus dispositius personals, la localització de les biblioteques més properes, eines per compartir, traduir, escoltar, imprimir...

L’usuari no només podrà accedir als continguts de PressReader mentre sigui a la biblioteca, sinó que l’enllaç es mantindrà a la memòria del seu ordinador portàtil, tauleta o telèfon intel•ligent perquè pugui accedir-hi des de qualsevol lloc durant els set dies posteriors a la darrera connexió a la biblioteca.

La implantació de PressReader a les biblioteques gironines del Sistema de Lectura Pública és una prova pilot. Les biblioteques que se’n beneficien en aquesta primera etapa són sis de l’Alt Empordà (Biblioteca de Castelló d’Empúries - Ramon Bordas; Biblioteca de l’Escala - Víctor Català; Biblioteca de Figueres -  Fages de Climent;  Biblioteca de la Jonquera - Carles Bosch; Biblioteca de Llançà - Pere Calders, i Biblioteca de Roses - Jaume Vicens Vives), deu biblioteques del Baix Empordà (Biblioteca de Begur - Salvador Raurich; Biblioteca de Sant Antoni de Calonge - La Cooperativa; Biblioteca Municipal de Calonge - Pere Caner; Biblioteca de Castell-Platja d’Aro - Mercè Rodoreda; Biblioteca Municipal de l’Estartit; Biblioteca de Palafrugell; Biblioteca de Palamós - Lluís Barceló i Bou; Biblioteca Pública de Sant Feliu de Guíxols - Octavi Viader; Biblioteca de Santa Cristina d’Aro - Baldiri Reixach, i Biblioteca Municipal de Torroella de Montgrí - Pere Blasi), tres biblioteques de la Selva (Biblioteca Comarcal de Blanes; Biblioteca Municipal de Lloret de Mar i Biblioteca de Tossa de Mar - Manuel Vilà i Dalmau), vuit del Gironès (Biblioteca Municipal de Cassà de la Selva; Servei de Biblioteques de la Diputació de Girona; Biblioteca Pública Iu Bohigas de Salt; Biblioteca de Girona Antònia Adroher; Biblioteca de Girona Carles Rahola; Biblioteca de Girona Ernest Lluch; Biblioteca de Girona Just M. Casero i Biblioteca de Girona Salvador Allende) i una de la Garrotxa (Biblioteca d’Olot - Marià Vayreda), una del Pla de l’Estany (Biblioteca Comarcal del Pla de l’Estany), una de la Cerdanya (Biblioteca de Puigcerdà - Comptat de Cerdanya) i una del Ripollès (Biblioteca de Ripoll Lambert Mata).