Notícies

Pere Vila, a la inauguració del bibliobús que donarà servei de biblioteca a Viladrau

Foto : Pere Vila, a la inauguració del bibliobús que donarà servei de biblioteca a Viladrau

Pere Vila, president de la Diputació de Girona, va participar divendres passat a la inauguració del Puigdon, el nou bibliobús de la Xarxa de Biblioteques de la Diputació de Barcelona que donarà servei de biblioteca a Viladrau. L’acte va comptar amb l’assistència de Mercè Conesa, presidenta de la Diputació de Barcelona; Margarida Feliu, alcaldessa de Viladrau; Albert Piñeira, vicepresident de la Diputació de Girona, i Martí Pujol, vicepresident de la Diputació de Barcelona.

 

El nou vehicle, de 10 metres de llarg i una altura de 3,5 metres, conté uns 2.800 documents per a préstec d’un fons inicial de 5.000 documents, que s’aniran renovant periòdicament. Els usuaris del servei podran accedir al catàleg col·lectiu de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la demarcació de Barcelona, sol·licitar altres documents en préstec interbibliotecari, tenir accés al servei d’Internet i disposar de diferents propostes de dinamització cultural que el personal del bibliobús elaborarà conjuntament amb els responsables municipals, entitats del municipi i usuaris. L’objectiu és garantir l’accés a la informació, a la cultura i al lleure a usuaris de zones amb pocs serveis o a municipis amb poca població en què, per motius econòmics, és difícil mantenir-hi un servei estable. El Puigdon, concretament, donarà servei a 11 municipis: el Brull, l’Esquirol, Lluçà, Muntanyola, Perafita, Prats de Lluçanès, Santa Eulàlia de Riuprimer, Tagamanent, Tavèrnoles, Viladrau i Vilanova de Sau. En funció de la població, alguns municipis tindran servei setmanal i d’altres, quinzenal.

 

El disseny d’aquest nou bibliobús, que porta el nom de la muntanya de 1.207 metres del municipi d’Alpens, ha tingut molt en compte la transformació que estan vivint les biblioteques, cada cop més atentes a potenciar, a més dels serveis tradicionals a què estem acostumats, iniciatives que afavoreixin l’aprenentatge permanent, la cohesió social i la creativitat. Així, el vehicle disposa d’una pantalla gegant per a diferents usos, una màquina d’autopréstec, tres tauletes perquè les puguin utilitzar els usuaris, així com servei de cobertura Wi-Fi. A més, incorpora una plataforma elevadora per a persones amb cadira de rodes.