Notícies

El Servei de Biblioteques idea La Bibliomaleta per fomentar la lectura entre els nens de 0 a 5 anys

Foto : El Servei de Biblioteques idea La Bibliomaleta per fomentar la lectura entre els nens de 0 a 5 anys

El Servei de Biblioteques de la Diputació de Girona i la Fira Liberisliber 2016 han promogut la realització d’una maleta viatgera destinada a lectors de 0 a 5 anys.

La proposta porta per nom La Bibliomaleta. Arrela’t a la lectura i consisteix en una maleta viatgera per als més menuts, que quan es desplega es converteix en un arbre amb les arrels farcides de llibres destinats a lectors de 0 a 5 anys i agrupats en 5 nivells de lectura. A més, inclou  un dossier didàctic en què s’explica el contingut i com treballar-lo, i una guia amb un comentari de cadascun dels 35 llibres que conté.

El disseny i el contingut pedagògic de La Bibliomaleta és obra de les professores Mariona Masgrau i Karolin Kunde, dels grups GREPAI (Grup de Recerca en Educació de la Universitat de Girona) i CLER (Club de Lectures Recomanables, Col·lectiu de Professionals de les Biblioteques Infantils i Juvenils de les Comarques Gironines).

La maleta estarà a disposició de totes les biblioteques de les comarques gironines a partir del mes de desembre, perquè puguin treballar-la amb els seus usuaris més petits, amb les famílies, les escoles bressol i els nens d’educació infantil.

La Bibliomaleta es presentarà per primer cop en el Simposi d'Educació i Edició. Els Primeríssims Llibres, organitzat per LiberisLiber i GREPAI el 28 de setembre, a les 11 h, a la sala d'actes de la Facultat d'Educació i Psicologia de la Universitat de Girona.

I el dissabte 1 d’octubre, dins el marc de la Fira LiberisLiber s’exposarà La Bibliomaleta a la trobada Bibliotecàries de Girona. Per què hem triat aquests llibres?, que tindrà lloc a les 17.30 h  a la biblioteca Ramon Vidal de Besalú, a la planta baixa.