Notícies

Les biblioteques públiques gironines editen una guia de literatura infantil i juvenil

Foto : Les biblioteques públiques gironines editen una guia de literatura infantil i juvenil

Amb l'objectiu d'incentivar la lectura, el servei de biblioteques de la Diputació de Girona publica una nova guia de literatura infantil i juvenil per la diada de Sant Jordi. La guia està realitzada pels professionals de les biblioteques públiques gironines que integren el grup de treball CLER (Club de lectures recomanables). Per desenvolupar la guia, s'ha elaborat una tria de llibres de teoria enfocada a l'aprenentatge i a la narrativa infantil i juvenil, i també de llibres per compartir, entre d'altres. La guia està estructurada en diferents nivells de lectura: “Aprenc a llegir”, “Ja sé llegir”, “Llegeixo molt bé”, “Lectures juvenils”, “Històries amb vinyetes” “Còmics”, “Lectures per compartir”, “Vull aprendre”, “Per saber-ne més”, “Quilòmetre zero”, “Llibre sobre llibres” i “Llibre joia”. En el disseny il·lustratiu, aquest any hi ha col·laborat l'il·lustrador Dani Torrent, que ha cedit l'obra de la portada de la guia.

(http://danitorrent.blogspot.com.es)


La iniciativa d'aquest projecte va sorgir l'any 2004. Actualment les guies tenen molt bona acollida, i per això s'estan publicant amb periodicitat trimestral.


Les guies impreses estan disponibles de manera gratuïta a totes les biblioteques públiques de les comarques gironines i en línia al web www.bibgirona.cat