Notícies

S’estrena el joc infantil “En Biel i la Teca, a la biblioteca”

Foto : S’estrena el joc infantil “En Biel i la Teca, a la biblioteca”

El Servei de Biblioteques de la Diputació de Girona estrena el joc per Internet “En Biel i la Teca, a la biblioteca”, adreçat als infants del cicle d’educació infantil. El projecte neix amb la voluntat de coordinar l’escola i la biblioteca, i convida que les famílies s’hi incorporin.

“En Biel i la Teca, a la biblioteca” s’adreça als alumnes del cicle d’educació infantil i té com a objectius:

- Servir a les biblioteques públiques per al desenvolupament de les visites escolars.

- Ser útil als centres educatius com a reforç de les àrees curriculars.

- Incidir en el coneixement i l’ús de les biblioteques per part de la població escolar, les famílies de l’alumnat i el món docent.

A la presentació del joc, el vicepresident i president de l’Àrea de Cooperació Local, Cultural i d’Acció Social, Xavier Soy, ha destacat la importància del valor cultural de les biblioteques i ha afegit que 'els infants han de veure la biblioteca com un espai molt important per a la seva formació'.

El joc està concebut per jugar des de la biblioteca, però també es pot utilitzar des de l’escola o des de casa. Més que adquirir competències, el repte per als infants de fins als sis anys és desenvolupar les capacitats que els hauran de permetre, més endavant, assolir les competències bàsiques.

El programa presenta tres grups de jocs interactius, un per cada itinerari educatiu. Cada itinerari té tres nivells de dificultat (identificats amb els colors verd, taronja i vermell), els quals, a tall orientatiu, corresponen als cursos de preescolar. El joc pretén desenvolupar les capacitats i habilitats dels infants, aprendre a pensar i comunicar, explorar l'entorn i conviure amb la diversitat.

Més endevant i amb la col·laboració de l'escola universitària ERAM, es desenvoluparà una app per poder dur aquest joc a altres plataformes. També es traduirà a altres idiomes.

L’adreça per accedir al joc és bieliteca.bibgirona.cat.