Notícies

S'engega el projecte "Activa la llengua: En aquesta biblioteca aprendràs català"

Foto : S'engega el projecte "Activa la llengua: En aquesta biblioteca aprendràs català"

Durant aquest mes de febrer s’engega el projecte “Activa la llengua”, fruit del conveni de col·laboració signat per la Diputació de Girona i el Consorci per a la Normalització Lingüística (CNL).
Gràcies a aquest projecte les biblioteques esdevenen un punt de trobada per dur-hi a terme activitats culturals i formatives per als alumnes dels cursos de català per a adults, d’una banda, i per als participants al “Voluntariat per la llengua” (programa de la Generalitat de Catalunya que desenvolupa el CNL de Girona dins el seu àmbit territorial), de l’altra.

Tres grans línies
Els usuaris es trobaran als escriptoris dels ordinadors de les biblioteques, el distintiu gràfic d’“Activa la llengua”, que permet accedir a les tres grans línies del projecte:

Parla.cat

Un dels punts clau d’aquesta col·laboració és la possibilitat que tindran els usuaris de la biblioteca de seguir-hi, tant en la modalitat lliure com tutoritzada, els diferents nivells dels cursos en línia de Parla.cat.

Els clubs de lectura
Les biblioteques gironines mantenen actius 83 clubs de lectura (6 dels quals són de lectura fàcil), que s’inclouen en les més de 5.500 activitats culturals i formatives realitzades durant el 2013.

El Consorci per a la Normalització Lingüística també organitza un gran nombre d’activitats culturals perquè els alumnes puguin posar en pràctica els seus aprenentatges, compartir experiències i ampliar els seus coneixements de cultura catalana, però també com a activitats dinamitzadores del
“Voluntariat per la llengua”.

Gràcies al projecte “Activa la llengua” s’organitzaran clubs de lectura fàcil per a alumnes i parelles lingüístiques. La biblioteca o el servei de català facilitaran al grup un monitor que els guiï i els ajudi a triar els materials de lectura més adequats al seu perfil.

“Voluntariat per la llengua”
L’objectiu del programa “Voluntariat per la llengua” és facilitar a les persones amb coneixements bàsics de català la pràctica d’aquesta llengua en contextos reals, de manera relaxada, per tal que es decideixin a parlar-la. La pràctica es realitza amb una persona voluntària.

Les biblioteques, mitjançant el projecte “Activa la llengua”, esdevenen un punt de trobada, ja que:

  • Cedeixen un espai on es pot conversar.
  • Promouen la participació a les activitats que s’hi organitzen i faciliten als usuaris el seu material bibliogràfic.