Notícies

El Servei de Biblioteques de la Diputació de Girona digitalitza la revista Tosquija de Vilobí d'Onyar

Foto : Autor: Miquel Millan

Les biblioteques públiques de les comarques gironines posseeixen fons bibliogràfics i hemerogràfics que cal preservar i difondre. La Diputació de Girona, a través del seu Servei de Biblioteques, vetlla per aquest patrimoni cultural i impulsa el projecte de digitalització «DIGI» a fi de preservar les revistes i monografies locals i garantir-ne l'accessibilitat.

Aquest vespres s'ha presentat la versió digitalitzada de la revista Tosquija de Vilobí d'Onyar. La revista Tosquija va néixer el 1987 a Vilobí com a butlletí municipal, amb el suport d'un equip de col·laboradors interessats a difondre informació de la població. Ara, en la base de dades de premsa digitalitzada de la biblioteca i a través de la seva pàgina web i la de l’Ajuntament, es poden consultar 3.500 pàgines de la revista, que recullen informació sobre temes tan propis de Vilobí i dels municipis veïns com el riu Onyar, les masies o l'aeroport.

La revista Tosquija és un títol que s'incorpora als 215 que ja s'han digitalitzat de les col·leccions de les biblioteques de Puigcerdà, Figueres i Olot. S'està treballant també amb els fons de les biblioteques de Vidreres, Platja d’Aro, Salt i Ripoll. Tots aquests fons són consultables a través de la biblioteca digital del Servei de Biblioteques de la Diputació de Girona (www.bibgirona.cat).

A l’acte de presentació hi han assistit el diputat de Cooperació Cultural de la Diputació de Girona, Antoni Solà i Bohigas; l’alcaldessa de Vilobí, Olga Guillem, i la regidora de Cultura, Mercè Sais. L'acte serà a càrrec de Pilar Falgueras, bibliotecària, i hi assistiran també Rosa Sanglas i Cisco Miró, membres de l'Associació Tosquija.
 
Podeu consultar la revista Tosquija digitalitzada a l’adreça:

http://www.bibgirona.cat/biblioteca/vilobidonyar/pages/hemeroteca