Notícies

La Diputació de Girona fomenta la lectura dels còmics infantils i juvenils mitjançant una exposició itinerant per la demarcació

Foto : Fotos: M. Millan

El vicepresident segon i diputat de Cultura, Albert Piñeira, l'ha visitada aquest matí, aprofitant una activitat escolar a la Biblioteca Lluïsa Duran de la Bisbal d'Empordà

«Còmic» s'organitza a través d'un recorregut històric i ofereix una sèrie de recursos interactius que, de forma lúdica, expliquen què són i com funcionen els còmics

El Servei de Biblioteques de la Diputació de Girona, conjuntament amb l'Oficina de Difusió, han organitzat l'exposició itinerant «Còmic», amb l'objectiu de promoure el gust per la lectura i donar a conèixer la riquesa i els beneficis dels còmics infantils i juvenils arreu de les comarques gironines. 

En l'actualitat, i després d'haver passat prèviament per Vidreres i Porqueres, es troba a la Biblioteca Lluïsa Duran de la Bisbal d'Empordà. Aquest dijous al matí, el vicepresident segon i diputat de Cultura, Albert Piñeira, l'ha visitada aprofitant una activitat escolar d'un grup d'alumnes de l'escola Mas Clarà del municipi. També hi ha assistit l'alcalde de la Bisbal d'Empordà, Enric Marquès. 

L'exposició «Còmic» s'organitza a través d'un recorregut per la història dels còmics que parteix dels orígens a l'antic Egipte, Roma o Grècia, passa per la seva evolució per les èpoques clàssiques, l'edat mitjana i l'època moderna i contemporània, i arriba fins al moment actual, amb l'adaptació a les noves plataformes de continguts digitals.

El relat es construeix mitjançant un recorregut visual a través dels plafons de quatre estructures que contenen informació a dues cares i alguns elements interactius que, de forma lúdica i educativa, ajuden a entendre què és un còmic (una història en vinyetes, una successió d'imatges que formen una seqüència amb significat) i com funcionen.

«Els còmics ens aporten molts beneficis a tots: podem accedir a altres cultures, ens aporten riquesa i coneixement i ens desperten emocions. A la Diputació de Girona, també apostem per la novel·la gràfica i aquest any hem iniciat el concurs «Llamps i Tintes!», que va acompanyat també d'una nova col·lecció corporativa», ha subratllat el vicepresident Albert Piñeira durant la visita. 

Aquesta mostra està oberta a tots els espais expositius de la demarcació de Girona que tinguin interès en acollir-la, sobretot els ubicats a les biblioteques. El 24 de maig es traslladarà a Mont-ras i, posteriorment, a Castelló d'Empúries.