Notícies

Sant Miquel de Fluvià celebra el 950è aniversari de la consagració de l’església

Foto : Foto: Eddy Kelele

Diumenge va tenir lloc la commemoració del nou-cents cinquantè aniversari de la consagració de l’església de Sant Miquel de Fluvià: l’abat Oliva la va consagrar l’any 1045. Per aquest motiu, la plaça del claustre, en la qual la Diputació està duent a terme una intervenció arqueològica, ha estat batejada amb el nom del l’abat. 

Durant l’acte, Fermí Santamaria, vicepresident de la Diputació i diputat de Cooperació Local, va parlar sobre la figura d’aquest ens supramunicipal i de les tasques que s’estan desenvolupant al conjunt monàstic. Va dir que «des de la Diputació col·laborem en aquesta iniciativa i treballem des de diferents àmbits amb la finalitat d’assegurar la conservació i la restauració dels elements de gran interès històric apareguts durant intervencions anteriors». 

En acabar l’acte, al qual també van assistir Àngel Posas, alcalde de Sant Miquel de Fluvià, i Francesc Pardo, bisbe de Girona, els assistents van participar en la inauguració de la mostra documental i fotogràfica del conjunt romànic del municipi, elaborada pel fotògraf Jordi Mestres i Vergés.