Notícies

El Girona Film Festival estrena un catàleg en línia amb 455 projeccions i omple de cinema el centre de la ciutat 

Foto : El Girona Film Festival estrena un catàleg en línia amb 455 projeccions i omple de cinema el centre de la ciutat&nbsp

El vicepresident quart i diputat de Cultura, Jordi Camps, ha participat en la presentació, que ha tingut lloc aquest matí al Restaurant Cafè Le Bistrot

La 35a edició del Girona Film Festival s'allargarà fins aquest diumenge, 12 de novembre
 
El Girona Film Festival dona el tret de sortida a la seva 35a edició amb l'estrena d'una sala virtual amb 455 projeccions i més d'un centenar de pel·lícules programades en diferents espais de la ciutat.

La 35a edició del Girona Film Festival s'allargarà fins aquest diumenge, 12 de novembre. En l'edició d'enguany, s'han presentat un total de 1.597 llargmetratges, curtmetratges, documentals, dibuixos animats, sèries web, videoclips i videocreacions de prop d'un centenar de països diferents. D'aquestes projeccions, l'organització del Festival n'ha seleccionat fins a 455 que es podran veure gratuïtament a través d'una plataforma virtual, que en aquesta 35a edició es convertirà en la millor sala del Festival.

La 35a edició del Girona Film Festival s'ha presentat aquest dilluns al matí en un acte al Restaurant Cafè Le Bistrot que ha comptat amb la presència del vicepresident quart i diputat de Cultura de la Diputació de Girona, Jordi Camps; el regidor de Cultura de l'Ajuntament de Girona, Quim Ayats; el director del Festival, Lluís Valentí, i el director de la pel·lícula inaugural, Adam Ethan Crow.

 

Obrir el festival al món

Una de les principals novetats d'aquesta edició és el canvi d'ubicació del festival, que impregnarà de cinema diferents espais de la ciutat, com el Palau de Caramany, les emblemàtiques escales de Sant Martí, la Casa de Cultura o l'Auditori Josep Irla, on aquest dimarts 7 de novembre es projectarà la pel·lícula inaugural, Warhol.

El festival ha programat prop d'un centenar de projeccions en format presencial. Tot i que aparentment es redueix el nombre de sales, l'edició d'enguany arriba amb més projeccions seleccionades que mai, i gràcies a la sala Streaming el festival es podrà acostar a tots els amants del cinema i de manera totalment gratuïta. 

L'obertura del festival al món és una de les respostes a les dificultats que ha tingut el Girona Film Festival per trobar un espai on projectar les pel·lícules seleccionades. Així ho ha destacat el seu director, Lluís Valentí, que en la roda de premsa ha explicat que «s'ha hagut de reprogramar el festival tres setmanes abans de començar perquè la ubicació inicial, la sala Odeon, encara estava en obres».

Valentí ha reiterat la importància de totes les persones implicades en aquest festival, que enguany arriba als seus 35 anys: «Voluntaris, cineastes, organitzadors i espectadors fan que sigui un èxit cultural i econòmic, i demostren que el cinema no està mort».

El regidor de Cultura de l'Ajuntament de Girona, Quim Ayats, també ha estat present en l'acte, i ha reafirmat el compromís de l'Administració que representa amb la creació i la cultura: «És important destacar el binomi entre cultura i educació, i cal continuar tenint cura d'aquestes connexions a la nostra ciutat».

Per la seva banda, el vicepresident quart i diputat de Cultura de la Diputació de Girona, Jordi Camps, ha destacat «la passió del director del Girona Film Festival perquè aquest projecte segueixi ben viu. Perquè aquest no és un festival qualsevol. És un certamen plenament consolidat, el segon més antic de Catalunya, que celebra aquest any ni més ni menys que la seva 35a edició, i que ja fa anys que s'ha convertit en un esdeveniment de renom internacional en el sector, amb repercussió molt més enllà de les comarques gironines». 

 

Girona, possible escenari de nous projectes d'Adam Ethan Crow

Una altra presència destacada en l'acte de presentació ha estat la d'Adam Ethan Crow, director de Warhol, la pel·lícula inaugural. Ethan Crow ha avançat en la roda de premsa que ja està preparant dos nous projectes cinematogràfics i que aprofitarà la seva visita al festival per localitzar diferents espais que es podrien convertir en l'escenari de les seves noves pel·lícules.

Warhol serà la pel·lícula encarregada de donar el tret de sortida a la 35a edició del Girona Film Festival, que comptarà amb la presència del director i els actors protagonistes en l'acte d'inauguració.

La inauguració del festival serà aquest dimarts 7 de novembre a les vuit del vespre. L'acte inaugural començarà a la catifa vermella de les escales de Sant Martí i continuarà amb la projecció del llargmetratge d'Ethan Crow a l'Auditori Josep Irla.