Notícies

Fira de Puigcerdà i 42è Concurs de Cavalls de Puigcerdà amb la col·laboració de la Diputació de Girona 

Foto : Fotos: Ajuntament de Puigcerdà

El diputat Alfons Casamajó participa en el lliurament de premis del Concurs de Cavalls

Gran afluència de públic i interès per la raça pirinenca

Aquest cap de setmana, 4 i 5 de novembre, ha tingut lloc la Fira Ramadera de Puigcerdà i el 42è Concurs de Cavalls. El diputat Alfons Casamajó ha participat en el lliurament de guardons al recinte firal de l'estació.

La Fira del Cavall de Puigcerdà és una de les més importants d'Europa. Durant tot el cap de setmana els visitants hi han trobat més de set-cents exemplars de la raça autòctona dels Pirineus. La Fira és un esdeveniment consolidat, que atrau cada any milers de persones d'arreu i té un impacte molt positiu per a la comarca.

A més dels concursos de cavalls, s'instal·len diferents parades de la fira multisectorial a la zona industrial, al centre de la vila i als carrers de l'entorn de l'estany i del parc Schierbeck, a la zona de l'estany.

 

Fira Ramadera de Puigcerdà

Més de set-cents anys després que l'infant Jaume de Mallorca concedís privilegis per a la fira de Tots Sants a Puigcerdà, aquesta mostra s'ha convertit en la més important de cavalls del país. Amb una història gairebé mil·lenària a les espatlles -la Fira de Puigcerdà es va començar a celebrar al juny de 1182-, aquesta segona edició de Tots Sants és un fet any rere any des de 1270. L'emblema del certamen és el Concurs i la Fira de Cavalls, la mostra de bestiar equí més important del país, amb una xifra al voltant del miler de caps de bestiar.