Notícies

Inaugurada l'exposició temporal del Museu d'Art de Girona 

Foto : Fotos: Museu d'Art de Girona

«Un altre art. Informalisme a Catalunya 1956-1966» és la mostra principal de la temporada de tardor

La vicepresidenta segona, M. Àngels Planas, participa en la inauguració

El Museu d'Art de Girona ha presentat aquest divendres la mostra «Un altre art. Informalisme a Catalunya 1956-1966», comissariada per Joan Gil Gregorio i Conxita Oliver. A l'acte hi han participat M. Àngels Planas, vicepresidenta segona de la Diputació de Girona; Joaquim Nadal i Farreras, conseller de Recerca i Universitats; Josep M. Carreté, gerent de l'Agència Catalana del Patrimoni Cultural; Josep Calataiud, director dels Serveis Territorials a Girona del Departament de Cultura; Carme Clusellas, directora del Museu d'Art de Girona; Conxita Oliver i Joan Gil Gregorio, comissaris de l'exposició; Raimonda Coll, presidenta de l'Associació Amics del Museu d'Art, i Lourdes Cirlot i Àlex Mitrani, historiadors de l'art i autors dels textos del catàleg. També hi han assistit directors i tècnics de les institucions prestadores i propietaris i col·leccionistes prestadors d'obra.

L'exposició, que obrirà les portes coincidint amb l'inici de les Fires de Girona d'enguany i es podrà visitar fins a l'abril del 2024, tracta de la revisió més extensa feta fins ara sobre el corrent artístic informalista al nostre país, i incorpora artistes _sobretot dones_ poc exposats o reconeguts dins el gruix català. A més, es farà un reconeixement especial als artistes Albert Ràfols-Casamada, Romà Vallès, Evarist Vallès i Antoni Tàpies, dels quals aquest 2023 es commemora el centenari del naixement.

La vicepresidenta segona de la Diputació de Girona, M. Àngels Planas, ha destacat en la seva intervenció: «La Diputació de Girona sempre ha tingut en gran consideració la divulgació de l'art, i apropar l'art a les diferents generacions de la ciutat, a partir de noves exposicions temporals, l'ampliació de l'exposició permanent i nous canals de comunicació, és una manera ben eficaç d'aconseguir-ho». 

 «L'art també el conformen els processos creatius, experiencials i d'aprenentatge. Per això és important crear sinergies amb les diferents institucions per dialogar entre els formats expositius, les activitats didàctiques per a les escoles, l'acarament d'obres falses amb les verdaderes, les conferències, els debats i els tallers. Tot això per aconseguir vincular l'art amb la reflexió i el servei públic», ha afegit M. Àngels Planas.

La vicepresidenta segona ha finalitzat la seva intervenció dient: «La Diputació de Girona, en aquesta nova legislatura que acabem d'encetar, amb el nou equip de govern, té la clara intenció de seguir apostant per l'impuls als museus de la demarcació, perquè compleixen una funció bàsica per a la nostra societat: donar a conèixer el nostre patrimoni i la nostra història per projectar qüestions d'ordre contemporani que ens interpel·len a tots, per ajudar a reflexionar sobre el món i la societat que ens envolta a través dels canvis experimentats al llarg de la història».

La mostra es podrà veure del 27 d'octubre de 2023 a l'1 d'abril de 2024.