Notícies

Inaugurada la Mostra de Cinema Documental Olot.doc 

Foto : Fotògraf: Eddy Kelele

La presentació ha tingut lloc a Olot amb la participació de la diputada Imma Muñoz

Aquesta mostra arriba enguany a la quarta edició, amb jornades al voltant del cinema documental que tindran lloc del 24 al 28 d'octubre

Aquest matí s'ha inaugurat la Mostra de Cinema Documental Olot.doc, unes jornades al voltant del cinema documental tant per al públic general com per a alumnes de cicle superior de primària, ESO, batxillerat i graus, que permeten apropar el documental al públic més jove.

En la presentació hi han participat Josep Quintana, segon tinent d'alcalde i regidor de Cultura i Educació de l'Ajuntament d'Olot; Santi Reixach, president del Consell Comarcal de la Garrotxa; Imma Muñoz, diputada de la Diputació de Girona; Carme Puig, responsable de Festivals Audiovisuals de l'Àrea de l'Audiovisual de l'Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya; Jordi Font, editor i productor de continguts a l'estudi Crisàlide (Adolescents.cat, XL i LOFT), iCat i Catalunya Ràdio, i Albert Brosa, periodista i presentador de l'acte. Als Cines Olot també hi han participat alumnes dels instituts d'Olot i de la comarca de la Garrotxa.

Durant la presentació s'ha projectat el documental Girl gang i Jordi Font ha fet la ponència «Microformats a les xarxes socials».

La diputada Imma Muñoz ha destacat en la seva intervenció: «Des de la Diputació de Girona compartim els valors que aporta aquest festival i per això hi col·laborem any rere any. Apostem per la projecció en sales de cinema de pel·lícules documentals, ja que d'altra manera no es podrien veure perquè no arriben a les cartelleres, ni es mostren a Olot ni, per tant, en cap de les altres capitals de comarca». I ha afegit: «Amb aquesta mostra, la ciutadania pot recuperar l'experiència de veure una pel·lícula en una sala de cinema, en una gran pantalla, amb històries que li resulten d'especial interès».

Olot.doc té el suport de l'Ajuntament d'Olot, ICEC (Institut Català de les Empreses Culturals del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya) i la Diputació de Girona.

La mostra es podrà veure des d'avui, dimarts 24 d'octubre, fins a dissabte vinent, 28 d'octubre, en les seves dues vessants: per a alumnes i per al públic general.

 

Olot.doc Escoles

La secció Olot.doc Escoles ofereix als alumnes una oportunitat única per despertar-los les consciències mentre gaudeixen descobrint històries fascinants i reals. Els documentals tracten d'històries per emocionar, il·lusionar-se i reflexionar. Parlen de temes que inquieten els joves i els afecten, temes que coneixen i els interessen, i que tracten en la vida quotidiana i als centres educatius. Les projeccions s'acompanyen amb ponències i debats al voltant del tema proposat pel film, en les quals participen persones o entitats de prestigi reconegut. 

 

Olot.doc 

La secció Olot.doc, destinada al públic general, proposa unes jornades al voltant del cinema documental perquè els espectadors puguin gaudir d'un gènere que s'ha consolidat en festivals i en les cartelleres de les grans capitals. 

Els documentals presenten històries que pel seu contingut i temàtica resulten d'especial interès i són una oportunitat extraordinària per fer arribar missatges constructius sobre el món que ens envolta. Els organitzadors pretenen que el documental i la temàtica siguin el pretext per provocar debats i ponències, posteriors a la projecció, al voltant del que es veu a la pantalla. Per això les projeccions es complementen amb un espai de diàleg entre els espectadors i persones o entitats de prestigi reconegut.