Notícies

El vicepresident Jordi Camps visita la fira Liberisliber de Besalú, que torna a celebrar-se gràcies al suport de la Diputació

Foto : El vicepresident Jordi Camps visita la fira Liberisliber de Besalú, que torna a celebrar-se gràcies al suport de la D

L'alcalde, Lluís Guinó, va acompanyar-lo en la visita d'un esdeveniment que va reunir aquest cap de setmana una setantena d'editorials independents 

Al municipi de la Garrotxa, també hi va visitar el Museu del Circ, acompanyat del seu promotor, Genís Matabosch

Després de dos anys de parèntesi, Besalú va convertir-se aquest passat cap de setmana en la capital de les editorials independents. La fira Liberisliber ha tornat a omplir els carrers i places del centre del municipi de la Garrotxa gràcies a la implicació econòmica de la Diputació de Girona i també de l'Ajuntament. 

El vicepresident quart i diputat de Cultura, Jordi Camps, va visitar la fira acompanyat de l'alcalde de Besalú, Lluís Guinó. Enguany va reunir una setantena de segells independents, la majoria dels quals eren catalans, però també d'altres indrets de l'Estat com Madrid, el País Valencià, Navarra, el País Basc i Andalusia. 

A més de posar en contacte lectors i editors, la fira també permet a les biblioteques ampliar el seu catàleg amb llibres poc coneguts, que no són best-sellers. També va comptar amb una trentena d'activitats, entre diàlegs, recitals, concerts, trobades amb autors o teatre al carrer. 

Aprofitant la visita a Besalú, el vicepresident Jordi Camps també va ser al Museu del Circ, que ocupa un espai adjacent a l'antic monestir benedictí de Sant Pere. Es tracta de l'espai dedicat a les arts circenses més gran d'Europa i que il·lustra els 250 anys de la història del circ. 

Amb el president de Circus Arts Foundation i impulsor del Museu, Genís Matabosch, va fer un recorregut per les instal·lacions i va firmar al llibre d'honor. La Diputació de Girona ha contribuït al finançament d'aquest equipament referent a la demarcació.