Notícies

INSPAI presenta «Coexistir», de Pau de la Calle Argelés, Premi Joves Fotògraf(e)s de Catalunya

Foto : Fotògraf: Miquel Millan

 

El projecte fotogràfic guanyador de la vint-i-unena edició del guardó tracta sobre el maltractament i l'abandonament d'animals de granja considerats víctimes de l'explotació ramadera
 

El vicepresident quart i diputat de Cultura, Jordi Camps, ha participat en l'acte de presentació de l'exposició 

INSPAI, Centre de la Imatge de la Diputació de Girona, ha presentat aquest dijous, 5 d'octubre, l'exposició «Coexistir», de Pau de la Calle Argelés, el projecte guanyador de la vint-i-unena edició del Premi Joves Fotògraf(e)s de Catalunya.

En l'acte, hi han participat Jordi Camps, vicepresident quart i diputat de Cultura de la Diputació de Girona; Pau de la Calle Argelés, artista i autor de «Coexistir», el projecte fotogràfic guanyador de la vint-i-unena edició del Premi Joves Fotògraf(e)s de Catalunya, i Natàlia Navarro, cap d'INSPAI, Centre de la Imatge de la Diputació de Girona.

El vicepresident i diputat de Cultura de la Diputació de Girona, Jordi Camps, ha recordat, en la seva intervenció, que Joves Fotògraf(e)s és una de les convocatòries amb més trajectòria d'INSPAI, iniciada el 2001, i que, any rere any, aconsegueix «potenciar la creació de joves fotògrafs, dotar els ajuntaments de continguts culturals de qualitat i acostar la fotografia al gran públic».

Segons Camps, «"Coexistir" mostra, des de la delicada òptica del fotògraf, com la Fundació Santuari Gaia de Camprodon, centre de rescat i recuperació d'animals considerats de granja, té cura d'aquests animals».

La mostra es podrà veure del 4 d'octubre al 25 de novembre de 2023 a la sala d'exposicions de la primera planta de la Casa de Cultura de Girona.

El projecte fotogràfic es compon de trenta imatges en color de gran qualitat. Són fotografies sobre el maltractament i l'abandonament d'animals de granja considerats víctimes de l'explotació ramadera; animals recuperats que ara viuen a les instal·lacions de la Fundació Santuari Gaia a Camprodon. Segons el jurat, el projecte és un reportatge, molt cinematogràfic però alhora molt proper i quotidià, que, a través de les imatges, explica una història i la relació entre els animals i els seus cuidadors a la Fundació Santuari Gaia.

El Premi Joves Fotògraf(e)s de Catalunya dota amb 1.000 euros el projecte seleccionat.

Trobareu més informació a: https://www.inspai.cat