Notícies

La Diputació de Girona aprova la integració de les Bernardes de Salt a la Diputació de Girona

Foto : La Diputació de Girona aprova la integració de les Bernardes de Salt a la Diputació de Girona

A partir de l'1 de gener de 2024, la Corporació s'ocuparà directament de la gestió d'aquest equipament cultural. 

També hi ha hagut l'aprovació inicial de diverses bases subvencions provinents de medi ambient, promoció econòmica, educació i cultura

El nou mandat de la Diputació de Girona comença a caminar amb la celebració del ple ordinari del mes de setembre durant el qual s'ha aprovat la integració del servei de la Casa de Cultura Les Bernardes de Salt a la Diputació de Girona; concretament, a l'Àrea de Cooperació Cultural. 

La Corporació ha pres aquesta decisió desprès de més de  tres dècades regint un conveni amb el Consell Comarcal del Gironès en virtut del qual aquest segon organisme s'ocupava de la gestió de l'equipament. Tenint en compte que la titularitat de Les Bernardes és de la Diputació de Girona i que, en l'actualitat, també correspon a aquesta institució tant la totalitat de la plantilla que hi treballa, com gairebé el 100% del seu pressupost, ja no és necessària seguir delegant la gestió d'aquest equipament cultural a un altre organisme. Així, ateses les circumstàncies actuals, en què la Diputació de Girona ja gaudeix dels recursos propis necessaris, a partir de l'1 de gener de 2024, que és la data en què s'exhaureix el període de vigència de l'últim conveni existent, serà aquesta mateixa institució qui s'ocuparà directament de la gestió de Les Bernardes. 

Ubicat en un edifici històric de Salt que data de l'any 1869, Les Bernardes compleix enguany 40 anys com a casa de cultura. En aquest darrer període, sota la direcció de Robert Fàbregas, el centre s'ha convertit en un "espai de cultura contemporània" i és quan l'edifici ha gaudit d'una transformació arquitectònica més funcional i ha fiançat una programació d'exposicions d'alt nivell en què els protagonistes son la comunitat artística més coneguda del moment. 

 

Aprovació inicial de diverses bases de subvencions

El ple ordinari de la Diputació de Girona del mes de setembre, que ha tingut lloc aquest migdia, també ha aprovat diverses bases de subvencions: de conservació del patrimoni natural i la biodiversitat per part d'organitzacions no lucratives; de foment, elaboració de plans, i projectes vinculats a l'àmbit de la promoció econòmica; d'activitats i projectes educatius; i finalment, també s'ha iniciat el procés per a la selecció de les obres guanyadores del programa Biennal d'Art de Girona impulsat per la Casa de Cultura, centre que des de fa nou mesos també es gestiona directament des de la Diputació de Girona.