Notícies

El Modern de Girona acull la primera exposició sobre els videojocs fets a Catalunya

Foto : El Modern de Girona acull la primera exposició sobre els videojocs fets a Catalunya

La vicepresidenta segona de la Diputació de Girona, Maria Àngels Planas, ha participat aquest dimarts a la tarda en la inauguració de l'exposició itinerant «Nova pantalla», que es podrà veure amb accés gratuït fins al 25 de setembre al Modern, Centre Audiovisual i Digital de Girona.

Aquesta és la primera parada de la mostra dedicada en la seva totalitat als videojocs fets a Catalunya, inaugurada l'any 2022 al Palau Robert de Barcelona.

«Nova pantalla», que s'ubicarà a la primera planta, està dividida en tres espais que permeten descobrir l'ecosistema català del videojoc. Els comissaris de l'exposició són Joan B. Galí, Marc Angrill i Albert García, periodistes especialitzats en videojocs i comunicació cultural. 

En la seva intervenció, la vicepresidenta Maria Àngels Planas ha destacat: «Aquesta exposició mostra la creativitat, la potència i la rellevància de la indústria audiovisual a Catalunya en les esferes cultural i econòmica del nostre país i de l'Estat. Per aquest motiu, ens enorgulleix que la primera parada de la seva itinerància sigui a Girona».

Mitjançant entorns immersius i interactius, centrats en els perfils professionals i els processos de creació artístics i tecnològics que hi ha darrere la producció d'un videojoc _art visual, disseny de joc, animació, programació, guió, disseny de so i música, entre d'altres_, les persones visitants podran endinsar-se en el món del videojoc i també descobrir quins són els aspectes socioculturals que han propiciat que Catalunya esdevingui un territori capdavanter en el sector. 

Amb una facturació anual al voltant de 500 milions d'euros, la indústria catalana del videojoc lidera el sector a Espanya _representa el 51 % sobre el total de l'Estat_ i, a més, s'ha convertit en un dels territoris capdavanters a Europa. Actualment a Catalunya hi ha 167 estudis de videojocs que donen feina a més de 3.000 professionals. 

En l'acte, també hi han intervingut el tinent d'alcaldia i regidor de Cultura de l'Ajuntament de Girona, Quim Ayats, i la directora general d'Innovació i Cultura Digital de la Generalitat de Catalunya, Marisol López.