Notícies

Sant Feliu de Guíxols inaugura una exposició que recull l'evolució del municipi els últims 200 anys

Foto : Fotos: E. Kelele

La diputada Vanessa Peiró va participar a la inauguració de la mostra «Una societat canviant: Segles XIX-XXI» al Museu d'Història

El Museu d'Història de Sant Feliu de Guíxols va inaugurar aquest divendres una exposició sobre l'evolució de la societat guixolenca. Aquesta mostra de llarga durada vol fer reflexionar i entendre el món global a partir de l'estudi del cas de Sant Feliu de Guíxols entre ara i 200 anys enrere.

A l'acte hi han intervingut l'alcalde i diputat de la Diputació de Girona, Carles Motas; la diputada de la Diputació de Girona Vanessa Peiró; la cap de Secció de Coordinació Museística del Servei de Museus i Protecció de Béns Mobles de la Generalitat de Catalunya, Anna Maria Garrido, i el regidor de Patrimoni Cultural, Josep Melcior Muñoz. Els han acompanyat la directora del Museu d'Història, Sílvia Alemany, i el comissari de l'exposició, Xavi Roca, que els han fet una visita comentada prèvia a la inauguració. 

L'exposició «Una societat canviat: Segles XIX-XXI» enceta una nova etapa per al Museu a la nova seu de l'Antic Hospital que fa que, en línia amb els museus actuals, es reivindiqui com un dispositiu cultural de primer ordre que vol plantejar a la societat qüestions que, per a les persones, són percebudes com a properes.

 

Actuació dins del programa de renovació de museografies 

Les noves sales han suposat una inversió en adequació i obres a la planta primera de la seu del Museu a l'Antic Hospital, així com d'instal.lació d'equipament i recursos museogràfics. També cal destacar la rellevància en el finançament obtingut per poder restaurar diferents peces de la col.lecció, que es mostren a l'exposició.

L'actuació s'emmarca dins el projecte de renovació de museografies de la Xarxa territorial de Museus de les comarques de Girona, en el marc d'un conveni entre l'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols i la Diputació de Girona, amb ajuda dins la convocatòria dels eixos 4 i 6 del fons FEDER 2014-2020.

Durant l'acte, la diputada Vanessa Peiró, ha destacat: «Amb aquesta exposició inaugurada en aquest Antic Hospital, seu del Museu d'Història de Sant Feliu de Guíxols, tenim un clar exemple de la materialització, de la concreció de les col·laboracions entre les diferents institucions per a la cooperació i promoció per potenciar les funcions pròpies dels museus com a institució cultural pública, impulsar la seva projecció social i cultural i fer-los sostenibles en el context econòmic actual».