Notícies

El FASTT es presenta amb un espectacle de teatre fòrum creat pels veïns i veïnes dels micropobles del festival

Foto : Fotògraf: Eddy Kelele

La proposta escènica, sobre injustícies socials en situacions quotidianes, s'ha preparat durant tot el mes de juny en els pobles integrats al FASTT gràcies a la dinamització de la companyia NUS Cooperativa

Aquest divendres ha tingut lloc a Vilaür la festa inaugural del FASTT, el festival d'arts escèniques de l'Empordà. En aquesta inauguració s'ha presentat la nova proposta de Micropobles a Escena, una iniciativa que permet als veïns i veïnes dels pobles que integren el festival crear una peça escènica des de zero. Per aquesta ocasió s'ha ideat un espectacle de teatre fòrum, que parla sobre diverses injustícies socials que es produeixen en situacions quotidianes. 

El FASTT és un festival d'arts escèniques desenvolupat en xarxa amb diferents micropobles de l'Alt Empordà: Garrigàs, Ordis, Palau de Santa Eulàlia, Sant Mori, Siurana, Vilamacolum, Vilanant i Vilaür. Aquest 2023 hi ha hagut dues noves incorporacions: Agullana i Maçanet de Cabrenys. El festival ofereix una experiència única que combina arts escèniques i territori, i es converteix així en una alternativa d'oci cultural per a les nits d'estiu empordaneses.

La festa ha comptat amb la participació de Josep Calatayud, director dels Serveis Territorials de Cultura a Girona; Eva Viñolas, diputada provincial d'Assistència als Petits Municipis; Josep Maria Bernils, vicepresident del Consell Comarcal de l'Alt Empordà; Pilar Bosch, alcaldessa de l'Ajuntament de Garrigàs; Anna Sabrí, regidora de Festes de l'Ajuntament de Vilaür; Xavier Camps, vocal de la junta de l'Associació de Micropobles de Catalunya; Rebecca Alabert, directora del FASTT, i representants de l'Associació de Micropobles i dels ajuntaments que formen part del festival.

El FASTT iniciarà la programació el proper divendres, 7 de juliol, amb El gegant del pi, de Pau Vinyals. Completen el programa Boja, de Mariona Esplugues; Gregaris, de Soon Circus; La meva àvia és immortal (Assaig d'un possible funeral), de la companyia Creació Kunstant; Un segundo bajo la arena, del col·lectiu Desasosiego; Els ocells, de La Calòrica (amb entrades ja exhaurides); No cal anar a l'Havana, de Marc Artigau; B.O.B.A.S, de la companyia Jimena Cavalletti; una gala màgica i una nit amb una doble proposta de dansa.

El festival s'allargarà durant tot el juliol, fins al dia 30, amb funcions a Agullana, Garrigàs, Maçanet de Cabrenys, Ordis, Palau de Santa Eulàlia, Sant Mori, Siurana, Vilamacolum, Vilanant i Vilaür.

El projecte aposta per descentralitzar l'exhibició cultural i per apropar la cultura a les zones rurals, concretament als municipis de menys de mil habitants.