Notícies

L'Auditori de Girona: escenari de grans noms, descoberta d'artistes i compromís amb la creació

Foto : L'Auditori de Girona: escenari de grans noms, descoberta d'artistes i compromís amb la creació

De setembre de 2023 a gener de 2024, l'equipament gironí comptarà amb 26 propostes, entre les quals hi ha Rodrigo Cuevas, Niña Pastori, Stay Homas, Calexico, Víctor Manuel, Jean-Guihen Queyras, Alba Careta Group, Verde Prato i la Ludwig Band

L'Auditori avança alguns dels grans noms de la música clàssica que hi actuaran el 2024: el tenor Javier Camarena, l'Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu, i la representació Passió segons sant Joan en format participatiu i dramatúrgia de Sergi Belbel

La nova temporada de La Marfà - Centre de Creació Musical ofereix 24 activitats centrades en la formació i la divulgació musicals

L'Auditori de Girona ha presentat la temporada de tardor fins al Nadal de 2023, que comptarà amb 26 propostes d'estils diversos, tant pel que fa a música moderna com clàssica. Grans noms nacionals i internacionals i una aposta per la descoberta de propostes artístiques són els eixos vertebradors de la nova programació, amb artistes com Rodrigo Cuevas, Stay Homas, Calexico, Víctor Manuel o Jean-Guihen Queyras, entre molts d'altres.

Així mateix, l'Auditori ha avançat alguns dels grans noms de la música clàssica que hi actuaran el 2024: el tenor Javier Camarena, l'Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu, i la representació Passió segons sant Joan, de caràcter participatiu i amb dramatúrgia de Sergi Belbel, entre d'altres. Les entrades i els abonaments ja s'han posat a la venda a www.auditorigirona.org.

La presentació de la programació ha tingut lloc avui al migdia a l'Auditori de Girona amb el vicealcalde i regidor, en funcions, de Cultura de l'Ajuntament de Girona, Quim Ayats, que també ha actuat en representació de la Diputació de Girona; el director de la Fundació Auditori Palau de Congressos, David Ibáñez; la tècnica de música de l'Auditori, Cristina Torres; el director artístic de música clàssica de l'Auditori, Víctor García de Gomar, i el tècnic de música de La Marfà - Centre de Creació Musical, Dani Ortiz.

Pel que fa a la música moderna, el cartell de la nova temporada ofereix una programació estilísticament variada, amb estrenes absolutes i primícies a les comarques gironines. 

Qualitat artística, risc i proximitat són les claus de les propostes programades sota el paraigua #Descoberta, un cicle de tres concerts que tindran lloc damunt de l'escenari de la sala Montsalvatge.

Pel que fa a la música clàssica, la nova temporada aposta per programar formacions internacionals al costat de referències nacionals i estrenes. 

En el marc del segell Compromís Creació, creat amb l'objectiu d'acompanyar i visibilitzar la feina dels artistes, amb especial atenció als de l'entorn proper, l'Auditori de Girona compta en aquesta nova temporada amb 13 propostes. 

Durant aquesta temporada, en el marc de l'Auditori Obert, el projecte social i educatiu de l'Auditori de Girona, s'oferiran tres projectes participatius, s'estrenarà el sistema de comunicació per a persones amb discapacitat auditiva, se seguirà oferint servei de cangur en algunes de les propostes, i es potenciaran les activitats paral·leles i les conferències prèvies als concerts. 
 
La Marfà - Centre de Creació Musical: formació i divulgació musicals

En la nova programació de tardor d'enguany, La Marfà - Centre de Creació Musical oferirà un total de 24 activitats obertes al públic i enfocades a la formació i la divulgació musicals. Amb aquesta programació, el centre de creació musical de l'Ajuntament de Girona persegueix potenciar la música com a disciplina artística en el territori gironí a través de les seves tres línies principals d'actuació: el suport a la creació, la formació i la divulgació. Així mateix, manté les línies de col·laboració i el vincle amb l'Auditori de Girona, programant activitats amb artistes com Clara Peya, Alba Careta o XY, que passaran per La Marfà abans d'actuar a l'Auditori de Girona.

Més informació: https://auditori.girona.cat/ i https://web.girona.cat/lamarfa