Notícies

S'inaugura el festival Inund'Art, que omple d'activitats culturals i artístiques la ciutat de Girona 

Foto : Fotògraf: Eddy Kelele

El festival arriba a la divuitena edició en plena forma, consolidat com la mostra de referència de les arts visuals a Girona

Presenta com a novetat  instal·lacions que exploraran les possibilitats del so com a forma d'expressió artística

Divendres passat, amb la participació del diputat, en funcions, Quim Ayats, es va inaugurar la divuitena edició del festival Inund'Art, una mostra d'art contemporani plenament assentada en l'oferta cultural de la ciutat de Girona. El festival s'ha convertit en una cita ineludible per als amants de l'art i la cultura, amb propostes artístiques innovadores, arriscades i que demanen la interacció i la participació del públic.

Durant aquest primer cap de setmana de juny, del 3 al 4, s'ha pogut gaudir de les instal·lacions, performances i recorreguts sensitius per diferents espais expositius i carrers de la ciutat de Girona. I fins al 22 de juliol es podran veure les exposicions i instal·lacions al pati i al primer, segon i tercer pis de la Casa de Cultura. 

L'edició d'enguany, que assoleix la majoria d'edat, planteja un programa ambiciós, amb projectes comunitaris i noves disciplines artístiques que faran vibrar els visitants de totes les edats. Una de les novetats més destacades d'aquesta edició del festival és la incorporació de l'art sonor, una disciplina artística que combina la música i l'art visual per crear experiències úniques i immersives. El públic del festival tindrà l'oportunitat de descobrir projectes d'art, amb instal·lacions sonores, que proposen noves formes de percebre l'art contemporani.

A més a més, el festival se centra en projectes comunitaris que involucren els veïns i veïnes de diferents barris de la ciutat. En aquest sentit, Inund'Art vol fomentar la participació activa de la ciutadania en la creació d'obres artístiques que reflecteixin la diversitat cultural de Girona i les preocupacions i inquietuds de la població, i així crear un espai per al diàleg i la reflexió. 

Quim Ayats, en la seva intervenció, va remarcar aquesta aportació del festival, manifestant que «el principal valor d'Inund'Art és, ja des dels seus inicis, la seva clara aposta com a festival comunicatiu, participatiu, amb la voluntat d'integrar i divulgar. És un festival que busca implicar-se amb el territori i amb la gent que hi habita, que cerca teixir complicitats i xarxa, i que entén les manifestacions artístiques com una forma de comunicació i de creació de comunitat».

Un any més, l'epicentre de les accions i propostes artístiques serà la Casa de Cultura de Girona, un espai de divulgació de l'art mitjançant la difusió d'iniciatives relacionades amb les pràctiques artístiques contemporànies. A la sala d'exposicions de la planta baixa de la Casa de Cultura es pot veure, fins al 22 de juliol, l'exposició col·lectiva de nou artistes visuals. Obres i instal·lacions d'Alba Domingo, Beatriz Aisa, Elena Garrigolas, Kerstin Hintz, Laia Albert, Marta Garcia, Mireia Tysoe, Les Jolies Minutes i Maria Mercader. Unes peces que giren al voltant dels cicles vitals, de les relacions humanes, de la configuració de les identitats.