Notícies

Prop d'un miler de persones assisteixen al Pati Cultural 2023, a la Casa de Cultura de la Diputació de Girona

Foto : Fotos: M. Millan / E. Kelele

La pluja, intermitent durant el cap de setmana, no n'ha condicionat el desenvolupament i totes les activitats de la mostra s'han pogut celebrar amb normalitat

L'edició del Pati Cultural 2023, que s'ha celebrat per tercer any consecutiu a la Casa de Cultura de la Diputació de Girona, va finalitzar aquest diumenge al vespre. En aquesta ocasió, la programació ha constat de tretze actuacions de diferents disciplines artístiques (teatre, música, circ o arts visuals), que s'han repartit entre el pati i l'auditori Viader, amb entrada gratuïta.

El fet que la pluja hagi fet acte de presència en diferents moments del cap de setmana no ha impedit la celebració de cap de les actuacions previstes a l'aire lliure, al pati. En algun cas, ja s'havia previst que, si la situació meteorològica ho requeria, l'actuació es traslladés a l'auditori Viader. 

En total, 970 persones han passat per la Casa de Cultura de Girona durant els tres dies d'actuacions. Enguany, com a novetat, s'ha potenciat la vessant audiovisual, amb la inclusió de la projecció de quatre curtmetratges de l'Associació Escenaris Especials i sis més dels alumnes del grau de comunicació audiovisual i multimèdia de l'Escola Universitària de les Arts de Girona (ERAM-UdG).

Inicialment concebut com un cicle de concerts, el Pati Cultural ha evolucionat des de la seva creació, el 1998, fins a esdevenir una mostra multidisciplinar en la qual participen les principals propostes escèniques i musicals dels equipaments estratègics de les comarques gironines, als quals la Diputació de Girona dona suport. Durant tots aquests anys, només es va deixar de celebrar en una ocasió, el 2020, a causa de la pandèmia.