Notícies

Prop de 20.000 persones passen per l'11a edició de l'Strenes a Girona

Foto : Fotos: E. Kelele

El grup B1n0 és el guanyador del Premi Talent Gironí d'enguany

El festival ha programat 46 concerts entre el 31 de març i el 6 de maig

Aquest matí s'ha presentat el balanç de l'11a edició de l'Strenes, el festival que marca la temporada musical de Catalunya. A l'acte hi ha participat el vicepresident segon de la Diputació de Girona, Albert Piñeira; el vicealcalde i regidor de Cultura de l'Ajuntament de Girona, Quim Ayats; el director del Festival Strenes, Xavi Pascual; i el patró de la Fundació Valvi, Eduard Vidal.

Durant l'acte, també s'ha donat a conèixer el nom del guanyador del concurs Talent Gironí d'aquesta edició. Es tracta del grup B1n0, que va actuar a l'escenari de la pujada de Sant Domènec dilluns 1 de maig. El Talent Gironí és la secció del festival que reivindica el talent musical de les comarques gironines i que està apadrinada per la Fundació Valvi, una entitat que des del primer any col·labora amb l'Strenes per donar suport als joves valors musicals de les comarques gironines.

A través d'una enquesta telemàtica fet al públic assistent al festival, s'ha constatat que el 65% de les persones provenen de les comarques gironines; el 30%, de la demarcació de Barcelona, i el percentatge restant de Tarragona (1,3%) i Lleida (1%). De les dades obtingudes també s'extreu que dos de cada cinc persones enquestades de públic de fora de Girona, s'allotja a la ciutat amb motiu de la seva assistència al festival. D'aquestes persones, dues de cada deu s'han quedat més d'una nit. A més, nou de cada deu persones enquestades asseguren que l'any vinent tornaran al festival.

En la seva intervenció, el vicepresident Albert Piñeira ha destacat: «Aquest camí d'onze anys ha consolidat aquesta cita cultural com al principal festival musical de la ciutat de Girona, amb un èxit total de públic i de nou amb una extensió del Festival a Barcelona també amb molt bona acollida».

I ha afegit: «A la Diputació de Girona estem sempre al costat dels ajuntaments i dels promotors que posen en valor el talent emergent que tenim. Així, a través d'aquesta col·laboració público-privada, juntament amb la resta d'institucions, entitats i empreses que s'hi impliquen any rere any, hem anat posant el nostre gra de sorra per consolidar un festival de primer ordre, que combina el talent jove i els artistes consolidats».