Notícies

Concert d'homenatge a Isaac Albéniz

Foto : Fotògraf: Eddy Kelele

L'alumnat de piano del grau professional del Conservatori de Música Isaac Albéniz de la Diputació de Girona ha interpretat obres del compositor

El diputat Jordi Xargay ha lliurat un obsequi institucional de la Diputació de Girona a Alfonso Alzamora, besnet d'Isaac Albéniz

Aquest dimecres ha tingut lloc el concert Homenatge a Isaac Albéniz a l'auditori Josep Viader de la Casa de Cultura de la Diputació de Girona.

El concert ha anat a càrrec dels alumnes de grau professional del Conservatori de Música Isaac Albéniz, que han interpretat obres del compositor, nascut a Camprodon. 

El concert s'ha iniciat amb la interpretació de la peça Asturias i la benvinguda, a càrrec del diputat Jordi Xargay.

L'acte ha comptat amb la presència d'Alfonso Alzamora, besnet d'Isaac Albéniz i autor del llibre Suite Albéniz.

El diputat, en la seva intervenció, ha destacat: «Sens dubte, el llegat d'Isaac Albéniz és un referent en la música del nostre país i és, al mateix temps, un model a seguir per a l'alumnat del Conservatori de Música de Girona. De manera que allò que Isaac Albéniz va dir en el meu moment de morir, "Haurà estat útil el meu esforç?", queda rotundament contestat en sentit afirmatiu i l'acte que avui celebrem n'és un exemple claríssim. Sí, el seu esforç va ser molt útil i, cent catorze anys després de la seva mort, segueix vigent i sent de gran utilitat per a les noves generacions de músics i per al gran públic, que podem gaudir de la seva música». 

«La vida del Conservatori de Girona també està lligada a la d'Isaac Albéniz, i el seu nom n'és l'exemple més clar. Per això avui, en aquest acte d'homenatge al compositor, és una gran satisfacció per al Conservatori Isaac Albéniz i per a la Diputació de Girona agrair el llegat d'Albéniz a través del seu besnet, Alfonso Alzamora. Com a mostra d'aquest agraïment, li fem entrega d'aquesta escultura, obsequi institucional de la Diputació de Girona. Es tracta de la reproducció d'un bust de la deessa hel·lenística de l'agricultura Demèter, trobada a la colònia grega de Rhode, que Alfonso Alzamora, a més escultor, ben segur que coneix perfectament», ha afegit el diputat.