Notícies

Escenaris arriba a la 19a edició amb una oferta de 134 espectacles teatrals a disset municipis del Gironès

Foto : Fotos: E. Kelele

La Diputació de Girona torna a col·laborar enguany amb l'esdeveniment, que ha programat representacions fins al mes de juny 

El Centre Cultural de Can Gruart, a Vilablareix, ha acollit aquest dimarts al matí la presentació de la programació d'Escenaris 2023, una edició que permetrà gaudir, fins al mes de juny, del millor teatre gironí i d'arreu del país en disset municipis de la comarca del Gironès.

En l'acte, hi han participat, entre d'altres, el vicepresident segon i diputat de Cultura de la Diputació de Girona, Albert Piñeira, a més de l'alcaldessa de Vilablareix, Maite Tixis; el conseller de Cultura i Turisme del Consell Comarcal del Gironès, Àdam Bertran, i l'assessora artística i coordinadora d'activitats d'Escenaris, Mònica Aymerich.

Dinou anys després de decidir sumar esforços amb la creació d'Escenaris, continua l'aposta per als municipis més petits, que cada vegada arrisquen més amb programació nova, i que van acostumant els veïns al teatre, amb molt bons resultats, tant dins el municipi com a pobles veïns. Enguany, 24 sales de teatre i espais escènics lluiran cartell durant aquesta edició d'Escenaris.

El resultat és una programació amb 134 espectacles i 167 representacions de teatre professional que es reparteix per tots els racons de la comarca, des dels teatres urbans de més renom fins a petits espais culturals de municipis de pocs habitants. Una programació que per la quantitat de propostes que ofereix i per qualitat dels espectacles converteix el Gironès en la comarca del teatre. Una programació que, de nou, convida a gaudir del teatre i de la cultura al Gironès, amb més del 30 % de produccions gironines o dirigides per professionals gironins. 

Cal destacar també l'aposta per l'educació. En aquest sentit, alguns municipis han incorporat, gràcies a Escenaris, campanyes escolars de teatre per a les escoles municipals. Una iniciativa que recull els fruits d'aquella idea inicial que apropava la cultura a tots els públics. 

En la seva intervenció, el vicepresident segon i diputat de Cultura, Albert Piñeira, ha destacat: «Els grans esdeveniments culturals amb molt de ressò són importantíssims, no cal dir-ho. Però el més important encara és una bona base d'activitat cultural. I aquesta base es manifesta amb una potència extraordinària en projectes com Escenaris».

«Un dels principals objectius de la Diputació de Girona, en la seva tasca de promoció cultural, és ajudar els municipis a apropar a la ciutadania aquests espais de cultura de primer nivell. Per aquest motiu, des de la Diputació de Girona ens sentim molt satisfets del suport que donem a Escenaris i del treball que fem conjuntament amb el Consell Comarcal del Gironès, els ajuntaments i les companyies de teatre», ha afegit. 

Els municipis que acullen les representacions d'aquesta edició són Bescanó, Bordils, Cassà de la Selva, Celrà, Flaçà, Fornells de la Selva, Girona, Llagostera, Madremanya,  Quart, Salt, Sant Gregori, Sant Joan de Mollet, Sant Julià de Ramis, Sant Martí Vell, Sarrià de Ter i Vilablareix. Escenaris compta amb el suport i la coordinació de la Diputació de Girona i del Consell Comarcal del Gironès.