Notícies

Un concert d'orgue obre la programació musical de la Casa de Cultura del 2023

Foto : Carola Ortiz.

El cicle «Els concerts dels divendres» presenta aquest mes de gener tres propostes a càrrec de l'organista Miquel Bennàssar, Nexus Piano Duo i la presentació del disc «Pecata beata» de Carola Ortiz

El dijous 19 clourà el cicle de música experimental El Generador amb Ivan Telefunken, i la formació de música antiga Tasto Solo estarà en residència a l'Auditori Josep Viader

La Casa de Cultura de la Diputació de Girona continua la programació musical del cicle «Els concerts dels divendres» el proper divendres 13 de gener amb el músic de tecla mallorquí Miquel Bennàssar, amb un programa que conté obres de Berxthnde, Bach, Fauré i Frank. La programació continua amb Nexus Piano Duo (20 de gener), format per Mireia Fornells i Joan Miquel Hernández. Aquesta jove però experimentada formació presenten en aquesta ocasió el programa Catalans a quatre mans, amb obres de Juli Garreta, Francesc Civil i Xavier Montsalvaltge. I també alguns temes del disc Onze (Fitca), que inclou quinze obres d'onze compositors catalans. 

Presentació del disc Pecata beata de Carola Ortiz

Pecata beata (Segell Microscopi, 2021) és el tercer àlbum de la cantant i clarinetista Carola Ortiz com a compositora i productora, que presentarà el 27 de gener. En aquest nou treball, l'artista egarenca ha musicat poemes d'escriptores catalanes com Montserrat Abelló, Mercè Rodoreda, Víctor Català i Anna Gual, entre d'altres, per celebrar, a través dels seus versos, l'univers femení de la seva terra.

Es tracta d'un disc que abraça temes com la sensualitat i la força d'atracció de la dona i la mitologia femenina mediterrània, de bruixes i sirenes. Al mateix temps, a través de la metàfora de l'art, l'obra vol servir de guariment del passat obscur viscut pels seus ancestres, i afronta temes com ara l'exili, la por a l'abús, la solitud i la desesperació; herències rebudes per la dona d'avui.

Les entrades (3 €  ) es poden comprar anticipadament a través del web de la Casa de Cultura, i també estaran a la venda fins al dia abans del concert a la Secretaria, de dilluns a divendres, de 9.30 a 18 hores, i a l'Auditori Josep Viader fins a trenta minuts abans de l'inici del concert.

Ivan Telefunken tanca el cicle de música experimental El Generador

Ivan Telefunken presenta a Girona un espectacle amb música d'avantguarda, mambos bomba, calipsos per a l'apocalipsi i rock-and-rolls somnàmbuls. Ha acompanyat durant molts anys músics com Pascal Comelade, Albert Pla i Pau Riba, o els poetes Ajo i Enric Casasses. Va formar el grup Don Simon i Telefunken. Ara actua sota el seu propi nom. 

L'acte tindrà lloc el 19 de gener, a les 20 hores, a l'Auditori Josep Viader i està pensat com un concert-xerrada per tal que el públic assistent pugui fer preguntes a l'artista un cop finalitzada la presentació. L'entrada és lliure però es recomana inscriure-s'hi prèviament. El Generador és organitzat per l'associació Ameba amb el suport de la Casa de Cultura de la Diputació de Girona. 

Residència artística: Tasto Solo 

La formació Tasto Solo estarà en residència internacional organitzada per La Marfà. Espai de Creació Musical de l'Ajuntament de Girona a l'Auditori Josep Viader entre el 23 i el 26 de gener de 2022. Clourà l'estada el dimecres 25 de gener amb un assaig obert (18.30 h) per mostrar el seu projecte «Ars Subtilior a la Corona d'Aragó». Tasto Solo el formen Anne-Kathryn Olsen (soprano), Angélique Mauillon (arpa gòtica), Pau Marcos (viella) i Guillermo Pérez (organetto & direcció). 

Sota el regnat de Joan I d'Aragó (1350-1396), la Casa Reial Catalanoaragonesa va acollir bona part dels músics més cèlebres de la segona meitat del segle XIV, vinguts d'arreu d'Europa. La cort del monarca esdevé així un dels principals promotors de la música d'avantguarda del seu temps, lloc de trobada de ministrers virtuosos i de compositors de gran renom. Amb una formació intima, composta per quatre músics, Tasto Solo proposa la redescoberta d'aquest moment artístic poc conegut de la història de Catalunya a través dels repertoris conservats en manuscrits medievals i en les cartes de Joan I conservades a l'Arxiu de la Corona.