Notícies

Presentació del nou projecte extracurricular 2023: «Som el que som»

Foto : Fotos: Miquel Millan

El diputat d'Educació de la Diputació de Girona, Josep Piferrer, ha participat aquest dissabte a l'acte de presentació del projecte extracurricular 2023: «Som el que som», d'enriquiment per a nens i nenes amb altes capacitats.

Des del 2017, la Diputació dona suport a aquesta iniciativa, que s'articula com una col·laboració entre la Fundació per a l'Ajuda a Nens i Joves amb Altes Capacitats (FANJAC) i la Universitat de Girona (UdG), a través de l'Escola Politècnica Superior i que va sorgir com un projecte pilot a Catalunya.

La temàtica proposada en el projecte extracurricular 2023 és la d'explorar les vivències que «ens defineixen tal com som: únics».

El projecte extracurricular és una mesura voluntària que es porta a terme fora de l'horari escolar, però no substitueix el currículum oficial, sinó que el complementa i l'enriqueix proporcionant als nens i nenes l'oportunitat d'aprofundir en diferents àrees del saber a través de l'experimentació, la investigació i la creació. S'implementa a través d'estratègies pedagògiques variades.

Està adreçat a nois i noies amb altes capacitats de primària fins a batxillerat, i a les seves famílies. S'articula en cinc sessions, una per mes a partir del desembre (els dissabtes de 10 a 13 h).

Diferents professionals (professors de secundària, mestres, psicòlegs, pedagogs, estudiants universitaris,...) els ajuden a saber generar idees, ser innovadors, imaginatius, creatius, emprenedors i buscar respostes i prendre decisions, factor clau per al desenvolupament professional i personal.

En la inauguració de la primera d'aquestes sessions, el diputat d'Educació va justificar la implicació de la institució en el projecte per "continuar posant el nostre gra de sorra per contribuir al benestar dels infants i adolescents amb altes capacitats i al de les seves famílies, així com de propiciar que es puguin relacionar amb persones de les seves mateixes característiques".

Piferrer va considerar que "un projecte com aquest necessita la implicació dels diversos agents i institucions del territori. Per això, ens hi hem implicat econòmicament des del 2017 i la nostra voluntat és que aquesta relació no s'acabi aquí i perduri en el temps".