Notícies

L'onzena edició del Festival Internacional del Circ Elefant d'Or batrà el rècord de països participants del 2 al 7 de març

Foto : L'onzena edició del Festival Internacional del Circ Elefant d'Or batrà el rècord de països participants del 2 al 7 de

El vicepresident segon, Albert Piñeira, ha participat en la presentació de la programació artística, que inclourà una setantena d'artistes de disset països en vint-i-quatre atraccions inèdites a Europa

La sala Miquel Diumé de l'Ajuntament de Girona ha estat l'escenari aquest dimarts al matí de la presentació de l'onzena edició del Festival Internacional del Circ Elefant d'Or, que tindrà lloc en aquesta ocasió del 2 al 7 de març del 2023, una setmana més tard del que és habitual per no coincidir amb el Carnestoltes. 

A la gran carpa sense columnes del camp de Mart, al parc de la Devesa de Girona, s'hi aplegaran més de setanta artistes de disset països diferents, un nou rècord del Festival. La dificultat de contractar artistes procedents de la Xina (bloquejada per la pandèmia) i de Rússia (en ple conflicte bèl·lic) ha redirigit la mirada cap a altres països i el circ oferirà més diversitat de procedències. En total, s'hi podran veure vint-i-quatre atraccions mai vistes a Europa, algunes de les quals amb noves tècniques com la força capil·lar. Avui se n'han presentat ja divuit de països com l'Argentina, Austràlia, l'Uzbekistan, Colòmbia, el Salvador o Etiòpia. 

Com ha fet des del primer dia, la Diputació de Girona manté el suport a l'esdeveniment. En aquest sentit, el vicepresident segon i diputat de Cultura de la Diputació de Girona, Albert Piñeira, ha destacat: «Vist amb la perspectiva del temps, l'aposta que vam fer per aquest Festival va ser un gran encert. Durant una dècada, hem pogut gaudir d'espectacles inèdits, d'altíssima qualitat i per a un públic intergeneracional, de totes les edats. Això li ha permès adquirir una notorietat i un prestigi molt importants arreu del món».

En l'acte, també hi han intervingut l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i el director del Festival Internacional del Circ Elefant d'Or, Genís Matabosch, que ha subratllat: «Després de la caiguda dels festivals celebrats a la Xina i Rússia, el de Girona es converteix en el segon més important del món, darrere el de Montecarlo, que també és el més antic». 

D'altra banda, i per quarta vegada, també s'organitzarà el Circus World Market, al Palau de Fires. Es tracta de l'única fira d'empreses del sector circense del món, que aprofitarà la cita per posar-se en contacte amb directors, artistes i aficionats al circ buscant la reactivació després de la pandèmia. 

La venda d'entrades

La programació d'aquesta edició oferirà un total de setze representacions amb un aforament per funció de 2.414 butaques (unes 38.000 en total). Des de l'edició del 2020, el Festival no havia pogut oferir el cent per cent del seu aforament. De moment, ja se n'han venut més de 13.000 entre la prevenda per a antics espectadors, els centres escolars i els patrocinadors. 

Els preus oscil·len entre els 10 i els 95 euros i les entrades ja es poden adquirir. Durant els propers vuit dies, fins al 18 d'octubre, els espectadors que adquireixin una localitat tindran 5 euros de descompte per entrada. 

L'esdeveniment manté la vessant social i més de sis-centes persones en risc d'exclusió gaudiran d'alguna de les representacions, gràcies a una campanya conjunta amb els serveis socials de l'Ajuntament de Girona i del programa Apropa Cultura. A més, els infants menors de dos anys pagaran una entrada simbòlica d'1 euro que es destinarà íntegrament a l'ONG Pallapupas. 

El Festival, en xifres

En les deu primeres edicions (2012-2022) i sense tenir en compte l'edició especial del juny del 2021, el Festival Internacional del Circ Elefant d'Or ha presentat 783 artistes que han ofert 233 atraccions mai vistes a Europa. Durant tot aquest període de temps, 282.803 espectadors han presenciat les 144 representacions.