Notícies

Inauguració de l'Espai d'Art Pujolboira a Albons

Foto : Fotos: Ajuntament d'Albons

La vicepresidenta tercera de la Diputació de Girona, Maria Puig, ha assistit a la inauguració

La vicepresidenta tercera de la Diputació de Girona, Maria Puig, ha assistit aquest dissabte a la inauguració de l'Espai d'Art Pujolboira, a l'església de Sant Cugat d'Albons.

L'acte ha comptat amb la presència de l'alcalde d'Albons, Josep Ramon Llavero, i la presidenta i el secretari de la Fundació Pujolboira, Carme Jornet i Jordi Jordà, respectivament. Entre els assistents hi havia també la consellera de Cultura, Patrimoni i Joventut del Consell Comarcal del Baix Empordà, Agnès Gasull.

L'Espai d'Art Pujolboira és un centre d'activitats culturals en memòria de l'artista Ramon Pujolboira (Barcelona, 1949 - Albons, 2019), que va viure i treballar al poble des de l'any 1976 i fins a la seva mort, el 2019. S'ubica a l'antiga rectoria, al costat de l'església. Aquest espai està impulsat per la Fundació Pujolboira i l'Ajuntament d'Albons i s'hi exposaran obres del pintor i d'altres artistes, a més d'oferir cursos i tallers. 

La inauguració del nou equipament ha estat possible en bona mesura gràcies al Bisbat de Girona, que ha cedit l'antic espai parroquial, i a la participació de la Diputació de Girona, que ha finançat una part molt important dels treballs de reforma del local.

En l'acte hi ha intervingut l'alcalde d'Albons, Josep Ramon Llavero, que ha dit: «La inauguració d'aquest equipament cultural ha de servir per donar a conèixer i retre homenatge a un artista de prestigi internacional arrelat a Albons com ha estat Ramon Pujolboira».

La presidenta de la Fundació Pujolboira, Carme Jornet, ha afirmat en la seva intervenció: «Tenim un espai per mostrar la quantitat ingent d'obra de Pujolboira, que no es pot quedar al seu estudi. Ell mateix afirmava que els espais d'art han de ser oberts a tothom, a qualsevol artista de qualsevol matèria, i sempre va tenir molt presents els nous valors i la gent jove».

El secretari de la Fundació Pujolboira, Jordi Jordà, ha destacat que «l'objectiu de la Fundació és donar a conèixer l'obra del pintor per evitar precisament que es vagi diluint i mantenir així viu el seu esperit artístic i la seva filosofia pictòrica».

La vicepresidenta tercera de la Diputació de Girona, Maria Puig, ha clos l'acte afirmant que «és interessant que un artista transmeti la seva tècnica i experiència, i encara ho és més que des del municipi que el va acollir es pugui difondre la seva obra i que arribi a tothom».

Tot seguit, ha remarcat: «Si els pintors deixen una empremta important per la seva obra, Pujolboira també l'ha deixat en molts albonencs i albonenques, els qui de petits van passar pel seu estudi i els qui en el vesant més personal el trobaven pel poble i hi compartien estones», ha remarcat Maria Puig. 

Finalment, ha dit: «L'Espai d'Art Pujolboira és una oportunitat per a Albons de tenir un espai multifuncional, i alhora ens permetrà a tots acostar-nos a la pintura a través del llegat del pintor. Perquè la pintura, l'art i la cultura són una emoció. Espero que amb l'Espai d'Art Pujolboira puguem fer un bon reconeixement a l'artista».

Després de la visita al nou centre, el públic assistent ha gaudit d'un concert exclusiu del baixista Carles Benavent davant de l'obra Sant Sopar, pintada a l'absis de l'església per Ramon Pujolboira.