Notícies

El diputat Josep Piferrer assisteix a la 27a edició dels Premis Patronat Politècnica 

Foto : El diputat Josep Piferrer assisteix a la 27a edició dels Premis Patronat Politècnica 

Núria Salán, presidenta de la Societat Catalana de Tecnologia, ha estat la ponent convidada, i ha presentat la ponència «Canviem-ho tot, que el món s'acaba!»
Durant la gala, es presenten els nous premis Patronat i les categories premiades

El diputat delegat d'Educació de la Diputació de Girona, Josep Piferrer, ha assistit a la vint-i-setena edició dels Premis Patronat Politècnica, que han tingut lloc aquest dimecres a la sala de cambra de l'Auditori de Girona.

La presidenta del Patronat de l'Escola Politècnica Superior de la Universitat de Girona, Judith Viader, i el vicepresident del Patronat, Abel Paulet, han presidit l'entrega dels Premis Patronat d'aquesta edició.

Han assistit a l'acte cent seixanta persones, entre les quals, nombroses autoritats, com el rector de la UdG, la presidenta del Consell Social o el president de la Cambra de Comerç, i membres del Patronat i personal docent i de serveis de la Politècnica, que han volgut estar al costat dels guardonats i els seus familiars, els autèntics protagonistes de l'acte.

Durant l'acte, Núria Salán ha presentat una ponència inspirada en els assistents: «Canviem-ho tot, que el món s'acaba!». També han compartit el seu testimoni amb l'audiència quatre estudiants premiats, els quals han protagonitzat dues taules rodones. Irene Barnosell Roura, guanyadora del Premi Patronat en la categoria «sostenibilitat (ODS)», i Marc Crous Sabidó, guanyador del Premi Patronat en l'àmbit industrial i en la categoria «aplicabilitat industrial» han participat en la primera taula, en representació de tots els premiats. La segona taula rodona l'han format Laura Galera Alfaro, guardonada enguany d'una beca Josep Maria Ginés i Pous, i Albert Guixeras Nogué, guardonat amb la mateixa beca el 2020.

El rector, Quim Salvi, ha dirigit unes paraules als assistents en la clausura de l'acte. Un acte que ha reconegut els millors projectes de fi de grau de cada una de les titulacions que s'imparteixen a la Politècnica. Cadascun del premis té una dotació de 600 euros.

El jurat dels Premis està constituït pels membres de les empreses del Patronat i compta sempre amb l'assessorament dels coordinadors dels diferents estudis.

Durant l'acte s'ha entregat la beca Josep Maria Ginés i Pous, dotada amb 14.000 euros, per cursar estudis de postgrau a l'estranger.

La presidenta, Judith Viader, ha remarcat: «És en aquest terreny de la col·laboració i la proximitat on el paper del Patronat i el valor dels premis adquireixen un nou sentit. Estem en un procés estratègic de repensar el futur d'aquesta valuosa iniciativa, per tal de dotar els estudiants premiats d'un entorn de complicitat i confiança amb el teixit industrial que faci de Girona un hub de referència tecnoindustrial. Volem donar més visibilitat al talent, a l'Escola Politècnica, i a l'esperit innovador del territori. Cal aprofitar l'impuls que ens donen vint-i-set anys d'èxit d'aquests premis, per fer-los encara més rellevants en la generació de vocacions tecnològiques i en la transferència de coneixement a la comunitat empresarial de la zona».

Durant vint-i-set anys, el Patronat ha atorgat més de 330 Premis Patronat per valor de 205.000 euros. D'altra banda, les prestigioses beques Josep Maria Ginés i Pous s'atorguen des del 2011; en total, se n'han atorgat catorze per un valor total de 224.000 euros. Si se sumen les dues quantitats, el Patronat ha premiat i reconegut el talent i l'esforç dels estudiants durant aquests vint-i-set anys per valor de 408.000 euros.

Actualment el Patronat té cent quaranta membres. I destina més de 330.000 euros a fomentar la relació universitat-empresa premiant el talent dels estudiants i la transferència de tecnologia.