Notícies

El Festival Acústica, que recupera enguany el seu format original, tindrà lloc de l'1 al 4 de setembre a Figueres

Foto : Fotos: Gemma Martz

El vicepresident segon de la Diputació, Albert Piñeira, ha participat aquest dijous a la presentació de la programació, a l'Antiga Fàbrica Estrella Damm de Barcelona

Oques Grasses, Sopa de Cabra, Ptazeta, Joan Dausà, Delafé y las Flores Azules són alguns dels protagonistes del festival, amb entrada gratuïta a tots els concerts

El Festival Acústica de Figueres ha presentat aquest dijous al migdia a l'Antiga Fàbrica Estrella Damm de Barcelona la seva programació artística per a l'edició d'enguany. Una edició en la qual recuperarà el format original i que tindrà lloc de l'1 al 4 de setembre. La situació de pandèmia, amb restriccions per la covid, va obligar a replantejar-lo els dos anys anteriors, en què es va desenvolupar sota el nom de les Nits d'Acústica. 

El vicepresident segon i diputat de Cultura de la Diputació de Girona, Albert Piñeira, ha intervingut en l'acte, juntament amb l'alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó; el director dels Serveis Territorials a Girona del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Josep Calatayud, i el director del festival, Xavi Pascual. 

L'edició d'enguany comptarà amb trenta propostes musicals, que tindran lloc en tres espais del centre històric de la capital de l'Alt Empordà: la plaça Catalunya, la plaça Palmera i la Rambla, que tornarà a acollir concerts. Un cop més, l'Acústica manté l'aposta pels artistes catalans, amb un cartell que combina els més consolidats amb els de més actualitat i emergents.

En la seva intervenció, el vicepresident Albert Piñeira ha remarcat: «Estem molt contents que el festival pugui recuperar enguany el format original, sense restriccions. A la Diputació de Girona, continuem donant suport a un esdeveniment transversal, per a tots els públics i que facilita l'accés de la ciutadania a la cultura, ja que tots els concerts són gratuïts».

Oques grasses, Sopa de Cabra, Ptzata, Joan Dausà, Delafé y las Flores Azules, Els Catarres, Doctor Prats, The Tyets, La Fúmiga, Clara Peya o El Petit de Cal Eril són alguns dels protagonistes de la dinovena edició de l'Acústica. Al costat d'aquests artistes, actuaran valors emergents de casa nostra com Memé, Sexenni, Maria Jaume i Dan Peralbo, i els artistes empordanesos La Ludwig Band, Clima o Oníria, entre d'altres. 

També torna l'Acustiqueta, la programació diürna per al públic familiar, protagonitzada enguany per Xiula i l'Orquestra Di-Versiones que, com ja és habitual, tancarà l'esdeveniment a la Rambla. 

Els organitzadors del festival confien a acostar-se a les xifres de públic d'abans de la pandèmia. En l'edició del 2019, es va arribar als 120.000 espectadors.