Notícies

Onze artistes visuals presenten la seva obra en l'exposició col·lectiva del dissetè festival Inund'Art

Foto : Onze artistes visuals presenten la seva obra en l'exposició col·lectiva del dissetè festival Inund'Art

El diputat i vicealcalde de Girona, Quim Ayats, ha participat en la inauguració, que ha tingut lloc aquest dimarts a la tarda a la planta baixa de la Casa de Cultura

Després de dos anys marcats per la pandèmia, el festival Inund'Art ha recuperat enguany les intervencions a l'espai públic, l'essència dels seus orígens. El certamen, consolidat com una referència en el país, ha esdevingut un punt de trobada de les arts visuals contemporànies. Aquest dimarts, s'ha inaugurat l'exposició col·lectiva, que tancarà la dissetena edició. 

L'acte, que ha tingut lloc a la planta baixa de la Casa de Cultura, ha comptat amb la participació del diputat i vicealcalde de Girona, Quim Ayats, així com els artistes que hi exhibeixen les seves propostes. Se n'han seleccionat onze, que hi aporten deu obres. Són Anna Jornet, Carla Palacios, Guillermo Escribano, Joan Vilajoana, J. S. Monteis, Miquel Garcia, Ramon Balcells, Sergio Cabrera, Laetitia Grün, Azucena Momo i Maria Alzamora.

En la seva intervenció, Quim Ayats ha posat en valor el suport continuat de l'Ajuntament i la Diputació de Girona a Inund'Art: «Un cop més, refermem el nostre compromís des de les institucions amb la cultura contemporània i amb vosaltres, els artistes, perquè feu arribar les vostres creacions al gran públic. Aquest suport és imprescindible per al futur de les nostres tradicions i el nostre patrimoni».

D'entre els artistes seleccionats aquest 2022, destaca el treball de Laetitia Grün, guanyadora del projecte transfronterer en col·laboració amb l'Associació Agit'hé i la Casa de la Generalitat a Perpinyà. Hi presenta À travers, un projecte d'investigació que crea una transcripció singular de la natura i posa una mirada poètica al paisatge. També cal mencionar Azucena Momo i Maria Alzarmora, guanyadores de la Menció Especial d'Art Jove amb Maresia, un projecte promogut per la Coordinació Territorial de Joventut de la Generalitat de Catalunya a Girona. 

L'exposició es pot visitar fins al 31 de juliol a la planta baixa de la Casa de Cultura de la Diputació de Girona.