Notícies

Presentació del nou cicle expositiu de Les Bernardes: Natura Oculta

Foto : Fotògraf: Martí Artalejo / Les Bernardes

El vicepresident segon Albert Piñeira ha participat en la inauguració de les exposicions  

Aquest divendres s'ha inaugurat el nou cicle expositiu Natura Oculta al Centre de Cultura Contemporània Les Bernardes de Salt, amb la presència del vicepresident segon i diputat de Cultura de la Diputació de Girona, Albert Piñeira.

El cicle expositiu Natura Oculta es duu a terme del 3 de juny al 12 d'agost i realça exposicions com la de Salt-Ter, la Narcla, Andoni Candela i Xavier Krauel i Daniela Colafranceschi.

El director del Centre de Cultura Contemporània Les Bernardes, Robert Fàbregas, ha assenyalat que «Natura Oculta és el títol que hem triat per presentar les quatre exposicions que vam inaugurar divendres per a l'etapa de l'estiu i que podreu visitar fins el 12 d'agost».
«No importa el que mires, sinó el que veus» deia Henry David Thoreau, pare de l'ecologia i naturalista empedreït. La Natura dialoga constantment amb tothom qui la vol escoltar, però la seva manera de comunicar-se requereix paciència i, prèviament, cal conèixer el seu llenguatge. «Veure» la Natura significa estimar-la, respectar-la i difondre el seu missatge.

El vicepresident Albert Piñeira ha destacat que «Aquest cicle d'exposicions vol representar aquella natura i aquells paisatges que no estem acostumats a veure. Un entorn que hem de saber cuidar perquè, només quan el coneixem bé, som capaços de respectar-lo».
El vicepresident Piñeira ha remarcat que: «Des de la Diputació de Girona donem el nostre suport a aquest nou cicle expositiu, que avui obre les portes per mostrar-nos aquestes quatre exposicions que conviden a la reflexió sobre conceptes propers».
«La programació del nou cicle és una proposta d'exposicions ambiciosa, de gran qualitat, una clara aposta de la corporació de compromís amb la cultura. El nostre objectiu és fomentar la cultura artística i de qualitat, dinamitzar-la i apropar-la als ciutadans. Per això és important donar suport a iniciatives com aquesta, enfocades a estimular l'art a les comarques gironines i vincular el territori amb la producció cultural contemporània», ha afegit Albert Piñeira.

Els artistes d'aquest cicle presenten una manera diferent de veure l'entorn, de viure'l i de cuidar-lo, perquè només quan estimem som capaços de respectar.
Sala Berta Casas, Sala Photo i Sala 29 m2: Andoni Canela, Conversar amb la natura.
Sala Sant Jordi: Xavier Krauel i Daniela Colafranceschi, Ocells i escorces.
Sala La Talaia: Salt-Ter, El misteri del riu.
Sala La Lateral: Narcla.