Notícies

El cicle Estiu & Jazz es presenta a la Casa de Cultura de la Diputació de Girona i s'inaugurarà amb Seven Sides

Foto : El cicle Estiu &amp; Jazz es presenta a la Casa de Cultura de la Diputació de Girona i s'inaugurarà amb Seven Sides</

El vicepresident segon i diputat de Cultura, Albert Piñeira, participa en la presentació
El cicle de joves intèrprets, organitzat per Girona Artelier, té com a objectiu principal esdevenir un aparador del talent jazzístic més jove del país
Un total de vuit concerts programats entre el 17 de juny i el 24 de juliol seran protagonitzats per les noves generacions del jazz a casa nostra

Aquest matí s'ha presentat la sisena edició del cicle de concerts Estiu & Jazz a la Casa de Cultura amb el vicepresident segon i diputat de Cultura de la Diputació de Girona, Albert Piñeira; el vicealcalde i regidor de Cultura de l'Ajuntament de Girona i diputat de la Diputació, Quim Ayats; el director del cicle Estiu & Jazz, Francesc Ubanell, i el director en funcions de la Casa de Cultura, Albert Johé.
Un total de vuit concerts programats entre el 17 de juny i el 24 de juliol seran protagonitzats per les noves generacions del jazz a casa nostra. Hi haurà cinc concerts a la Casa de Cultura, un concert al Centre Cívic Pont Major, un concert al Centre Cívic Sant Narcís i un concert a l'auditori de la Fundació Valvi.
El cicle s'obrirà el divendres 17 de juny a la Casa de Cultura amb el concert de Seven Sides. La formació està liderada pel Alfons Carrascosa, compositor i saxofonista, que s'ha encarregat íntegrament de la composició i dels arranjaments musicals, en un treball en què constata que els diversos estats anímics i emocionals dels humans es poden veure reflectits en la música.
Enguany per primera vegada el cicle ha obert una convocatòria en què un jurat professional ha escollit quatre grups emergents de música improvisada i jazz d'àmbit català d'entre divuit i trenta anys. Els quatre concerts derivats de la convocatòria són els que es duran a terme al pati de la Casa de Cultura els diumenges de juliol al vespre. Els guanyadors han estat Lucas Martínez Project, que presentarà el seu darrer treball, Traces of Memory; Motis-Bandera Duo; JF Trio, que interpretarà les creacions del primer àlbum del seu líder, i Raquel Herreros, que oferirà un viatge musical en català amb composicions pròpies basades en poemes de Màrius Torres.
En aquesta edició es posa especialment en valor el jove talent femení: cinc de les vuit propostes que s'hi presentaran són liderades per dones. Destaquen el duet format per la trompetista Alba Armengou & Vicente López (22 de juliol, 20 h, Centre Cívic Sant Narcís) i Carolina Alabau & Èlia Bastida, que presentaran Meraki (9 de juliol, 20 h, Centre Cívic Pont Major). Completen la programació el duet amb accent gironí Arar, format per Maria Cruz i Marina Tomàs (2 de juliol, 20 h, Fundació Valvi), i el septet Seven Sides, format per joves talents i també artistes ja consolidats dins el panorama jazzístic nacional com Carme Canela i Joan Monné, que inauguraran el cicle el 17 de juny a la Casa de Cultura de Girona.
Tots els concerts són gratuïts excepte el de Seven Sides, les entrades del qual ja es poden comprar a través del web de la Casa de Cultura (3 €    ). Aquest cicle compta amb el suport de la Diputació de Girona, l'Institut Català de les Empreses Culturals, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona, la Casa de Cultura de la Diputació de Girona, l'Ajuntament de Girona i la Fundació Valvi.
El vicepresident i diputat de Cultura, Albert Piñeira, ha donat les gràcies als organitzadors per «facilitar el contacte de joves músics amb els espectadors», i ha dit: «Un dels objectius de la nostra institució és promoure la cultura i totes les vessants artístiques (en aquest cas, el jazz), perquè repercuteixen positivament en el nostre teixit cultural, educatiu, social, econòmic i també turístic».
Així mateix, ha destacat: «L'aposta que ha fet Estiu & Jazz aquest any d'obrir una convocatòria amb jurat professional per escollir quatre grups emergents de música improvisada i jazz d'àmbit català ha donat bons resultats, de manera que podrem gaudir dels concerts dels guanyadors al pati de la Casa de Cultura els vespres de cada diumenge de juliol».
Tot seguit, Piñeira ha afegit: «La proposta Estiu & Jazz ofereix al talent jove de les comarques gironines la possibilitat de disposar d'un aparador on donar-se a conèixer i projectar-se, i estem orgullosos que en aquesta edició es posi especialment en valor el jove talent femení amb propostes liderades per dones. Segur que podrem gaudir de nou de composicions pròpies d'una qualitat altíssima».
El vicealcalde i regidor de Cultura de l'ajuntament de Girona, i diputat de la Diputació de Girona ha destacat: «Molt content que la ciutat de Girona doni espai als joves talents emergents amb aquest cicle de joves intèrprets. Aquest festival és una mostra del que volem des de Cultura, un festival descentralitzat per donar a conèixer el talent jove del país als barris de la ciutat. Perquè apostem per la Girona dels barris, perquè la Girona del futur és la Girona sencera».