Notícies

Albert Piñeira participa en la presentació de la XVII edició del Festival Inund'Art

Foto : Fotografies: Innudart

Del 3 de juny al 30 de juliol, a Girona es podrà gaudir d'exposicions, instal·lacions, performances i intervencions a l'espai públic
Enguany es posa l'accent en les propostes que acullen recorreguts sensitius, on les arts escèniques, musicals i visuals es fusionen per crear experiències úniques per a l'espectador, que forma part de l'obra

Aquest matí s'ha presentat la dissetena edició del Festival Inund'Art a la Casa de Cultura de la Diputació de Girona amb la participació del vicepresident segon i diputat de Cultura de la Diputació de Girona, Albert Piñeira; la regidora d'Habitatge i Eficiència energètica i Joventut  de l'Ajuntament de Girona, Annabel Moya; el director dels Serveis Territorials de Cultura a Girona, Josep Calataiud; la coordinadora del Festival Inund'Art, Raquel Moron, i el director de la Casa de Cultura de Girona, Albert Johé.

El 3 de juny arrenca la dissetena edició del Festival Inund'Art, una mostra d'art contemporani que permetrà gaudir d'exposicions, instal·lacions, performances i recorreguts sensitius d'artistes provinents de tot el territori català i també d'artistes internacionals guanyadors del certamen d'Art per Tot i el Projecte Transfronterer amb l'Associació Agith'é i la Casa de la Generalitat a Perpinyà. En aquesta nova edició la mostra recupera, després de dos anys de contingència per la pandèmia, les intervencions en l'espai públic.
Com a novetat el Festival s'emplaçarà en localitzacions del centre de la ciutat de Girona com la rambla de la Llibertat, el Punt de Trobada o la plaça de la Volta d'en Rosés, i també en diversos equipaments culturals com la Casa de Cultura, la Fundació Valvi i el Museu d'Història de Girona (a la carbonera, la cisterna i el refugi antiaeri).

Durant aquests mesos de juny i juliol es presenten un total de 31 artistes amb 25 propostes:una selecció de treballs dels participants de la convocatòria oberta (on es van presentar més de 250 projectes) i una tria de projectes únics i diversos del sector de les arts visuals contemporànies. Aquest model híbrid fomenta la consolidació dels artistes emergents i reforça la professió de grans artistes de renom del nostre país.
Un any més, Inund'Art també manté el seu compromís en l'àmbit cultural, artístic i social aportant una programació a la ciutat de Girona amb una clara vocació de treball en xarxa i de creació de sinergies amb escoles i instituts públics, centres d'art, universitats i els diversos equipaments de la ciutat.
El vicepresident i diputat de Cultura, Albert Piñeira, ha destacat en la presentació: «Durant els dies que dura el Festival, la ciutat ens sorprèn amb diferents propostes creatives que apel·len al nostre sentit artístic i estètic. És una oportunitat per prendre consciència que vivim rodejats d'art i que només depèn de nosaltres gaudir-lo».
Piñeira ha afegit que «el Festival Inund'Art, a banda de ser un goig per a tots els gironins, és també una oportunitat per als artistes novells i consolidats perquè facin arribar les seves creacions al gran públic. Creacions que tot sovint requereixen la participació i la interacció d'aquest públic i que estableixen uns llaços d'enriquiment recíproc».

En relació amb les propostes emergents, ha destacat que «el Festival fomenta el treball en xarxa i la posada en comú d'artistes, institucions, entitats culturals i programadors» per tal de dinamitzar-les i donar-hi suport. A més, ha dit el vicepresident, «promou la formació artística i aposta pel treball en xarxa i les sinergies amb les escoles i els instituts públics, els centres d'art, les universitats i associacions de la ciutat». Per acabar, ha remarcat: «Per això, des de la Diputació de Girona, vull agrair a Inund'Art aquesta dedicació a l'art, la voluntat d'incentivar artistes i la promoció de la seva activitat, per oferir la possibilitat que existeixi una xarxa de treball potent i duradora. Aquestes propòsits, que es tradueixen en projectes com el que avui presentem, són objectius amb els quals  la nostra institució i la Fundació Casa de Cultura no pot deixar de col·laborar».

Exposició col·lectiva a la Casa de Cultura del 3 de juny al 31 de juliol
El 5 de juliol s'inauguren les exposicions a la Casa de Cultura de Girona, amb la participació d'11 artistes de les arts visuals en una mostra col·lectiva. S'hi podran veure les obres i les instal·lacions audiovisuals d'Anna Jornet, Carla Palacios, Guillermo Escribano, Joan Vilajoana, J. S. Monteis, Miquel Garcia, Ramon Balcells, Sergio Cabrera, Laetitia Grün, Azucena Momo i Maria Alzamora.