Notícies

El vicepresident Albert Piñeira, en la presentació de la XXVII Fira de Circ al Carrer de la Bisbal d'Empordà

Foto : Fotografia: Ajuntament de la Bisbal

Del 15 al 17 de juliol la Fira del Circ al Carrer acollirà 36 espectacles, 27 companyies, la segona producció pròpia i el nou Premi del Públic Lola Casademont

Aquest matí s'ha presentat la programació de la XXVII Fira de Circ al Carrer de la Bisbal d'Empordà. En la presentació han participat el vicepresident segon i diputat de Cultura de la Diputació de Girona, Albert Piñeira; l'alcalde de la Bisbal, Enric Marquès; el regidor de Cultura de la Bisbal, Carles Puig, i la portaveu de la Fira de Circ al Carrer de la Bisbal d'Empordà, Eva Gasull.

Del 15 al 17 de juliol se celebrarà la XXVII Fira de Circ de la Bisbal d'Empordà, que després de dues edicions excepcionals arran de la situació de pandèmia torna a recuperar plenament places i carrers. Espais emblemàtics de la fira, com la plaça Major, el passeig Marimon Asprer o la plaça Jacint Verdaguer tornaran a omplir-se sense límit d'aforament. No obstant això, l'adaptació del format a la situació sanitària d'aquests darrers anys ha servit perquè la Fira de Circ al Carrer de la Bisbal d'Empordà faci un replantejament i s'adeqüi als seus recursos humans i materials per tal d'esdevenir sostenible d'acord amb la seva realitat. Així, enguany s'oferirà novament un ampli ventall d'espectacles gratuïts, alhora que es mantenen diversos de pagament, tant a les tardes com a les nits, i d'aquesta manera es permet que les propostes programades que ho requereixen es puguin veure amb les condicions necessàries.

Clown, acrobàcies, malabars, trapezi, aeri, equilibrisme, diàbolo, malabars, antena central, perxa xinesa gestual, bàscula o fins i tot baldufes són algunes de les disciplines artístiques que conformen la programació d'enguany. Un total de 27 companyies amb 36 espectacles actuaran a la vint-i-setena edició de la Fira de Circ al Carrer de la Bisbal. Si bé l'eix programàtic continua girant al voltant del circ contemporani, sense renunciar al de caràcter més popular, l'organització continua fent una marcada aposta pel circ local.

Això no vol dir que no s'acullin companyies internacionals, sinó que s'aposta per la gran qualitat del circ autòcton. Noms com Col·lectiu TQM, Cia. Bueyes Perdidos, Som Noise, Circ Los, Ambidos, Hotel Locandi, Trocos Lucos, Cia d'Estro, Bucraa Circus, Zirkozaurre, Cia Moveo, Non Sin Tri, D'Click Compañía, El Gran Dimitri, Maintomano, La Churry, Contaminando Sonrisas, Cia. Ambi2, Yldor Llach, Las Sistar, Kaldi, Trocos Lucos, Col·lectiu la Perxa o la producció pròpia de la Fira de Circ al Carrer, forjada amb diversos artistes locals, posen de manifest la voluntat de potenciar el circ que es fa al territori. Totes són propostes d'un gran nivell artístic i per a tots els públics.

Enguany la programació compta amb dues companyies d'àmbit internacional. D'una banda, Be Flat, procedents de Bèlgica, arribaran a la Bisbal en el marc de la gira internacional de presentació de Bubble you, una al·legoria sobre les contradiccions de viure en una bombolla _que regala tantes meravelles com limitacions_; un espectacle traslladat al context més circense i farcit d'acrobàcies, música i de moltes sorpreses. Les Dessous de Barbara, procedents de França, presentaran Crazy safari circus, una proposta que incideix en la problemàtica del maltractament animal i que oferirà altes dosis de contorsions impossibles, natació sincronitzada eqüestre, tir a l'arc malabarista i doma contemporània.

Segons el vicepresident Albert Piñeira, «La Fira de Circ de Carrer de la Bisbal està del tot consolidada i és un esdeveniment imprescindible no només per a la Bisbal sinó per a tot el territori. Imaginació, creativitat i il·lusió, aquest és l'esperit de la Fira.».
«Des de la Diputació de Girona no ens cansem de repetir que l'activitat cultural és necessària. Per això, ens satisfà enormement que la Fira del Circ se celebri ja de manera completa i ens pugui sorprendre, tot fent volar la imaginació de tots els assistents: mainada i gent gran.», ha afegit Albert Piñeira en la seva presentació.
El vicepresident també ha dit que «El Circ al Carrer de la Bisbal ens torna a sorprendre amb espectacles de primer ordre, amb espectacles al·lucinants. Tant la Diputació com l'Ajuntament de la Bisbal i el sector privat implicat veiem la necessitat d'impulsar un esdeveniment artístic com aquest perquè tots els públics puguem gaudir novament per aquestes dates de les diferents activitats circenses programades.».