Notícies

Els actes dels 200 anys de la Diputació comencen amb un concert del Cor de Cambra del Conservatori al Pati Cultural

Foto : Fotos: Jordi Renart

El vicepresident segon i diputat de Cultura, Albert Piñeira, assisteix diumenge a l'espectacle Cants espirituals a l'auditori Viader de la Casa de Cultura

Durant tot el cap de setmana, unes mil dues-centes persones han gaudit d'alguna de les dotze actuacions programades per al Pati Cultural d'enguany

Coincidint amb la celebració del Pati Cultural 2022, la Diputació de Girona ha inaugurat oficialment la commemoració dels 200 anys de l'establiment d'aquesta institució. El primer acte programat ha estat un concert del Cor de Cambra del Conservatori Isaac Albéniz, que ha tingut lloc aquest diumenge a l'auditori Viader de la Casa de Cultura.

El vicepresident segon i diputat de Cultura, Albert Piñeira, hi ha estat present. En la seva intervenció prèvia, ha remarcat la vocació de la corporació de «reivindicar la cultura, i sobretot la cultura en viu». Piñeira ha afegit que «el Pati Cultural ens permet crear un aparador on tothom pugui gaudir i conèixer algunes de les propostes dels equipaments estratègics que tenim a les comarques gironines». I en relació amb el Cor de Cambra del Conservatori, ha dit que «ens proposa un viatge al segle XIX, al romanticisme germànic».

El concert Cants espirituals s'ha centrat en la música sacra del romanticisme per a cor mixt i orgue dels compositors alemanys Felix Mendelssohn, Johannes Brams i Josep Rheinberger. En els propers dies, la Diputació de Girona farà públics els actes previstos per celebrar aquesta efemèride.

Aquesta actuació del Conservatori ha estat una de les dotze de la programació del Pati Cultural 2022, que, per segon any consecutiu, ha tingut lloc a la Casa de Cultura de Girona durant un cap de setmana. Unes mil dues-centes persones han assistit als espectacles proposats de diferents disciplines artístiques (teatre, música, dansa, circ i arts visuals), que s'han repartit entre el pati de la Casa de Cultura i l'auditori Viader, i que eren d'entrada gratuïta.

L'absència de restriccions d'aforament per la situació pandèmica actual i el bon temps, llevat del diumenge al migdia _es van haver de traslladar actuacions d'El Galliner del pati a l'auditori Viader de la Casa de Cultura_, han facilitat que hi hagi hagut un increment d'espectadors respecte de l'any passat. També ha tingut molt bona acollida el nou horari de nit (21.30 h) durant els tres dies.

Inicialment concebut com un cicle de concerts, el Pati Cultural ha evolucionat des de la seva creació, el 1998, fins a esdevenir una mostra multidisciplinar en la qual participen les principals propostes escèniques i musicals dels equipaments estratègics de les comarques gironines, als quals la Diputació de Girona dona suport. Durant tot aquest temps, només s'ha deixat de celebrar l'any 2020 a causa de la pandèmia de la COVID-19.