Notícies

Albert Piñeira participa en la presentació del festival Ítaca, Cultura i Acció a Torroella de Montgrí

Foto : Albert Piñeira participa en la presentació del festival Ítaca, Cultura i Acció a Torroella de Montgrí

D'abril a juliol, el festival celebrarà el desè aniversari amb trenta-sis concerts, tres espectacles de llums amb drons i dos murals commemoratius en vuit poblacions de l'Empordà i a la ciutat Girona

El festival, que ha posat a la venda 25.000 entrades, s'iniciarà els dies 16 i 17 d'abril a l'Escala amb les actuacions de Buhos, La Fúmiga, Despit, Doble & Hug Sound, La Basement Band, LaDinamo i Xiula

Aquest dijous al vespre, el vicepresident de la Diputació de Girona, Albert Piñeira, ha participat en la roda de premsa de presentació del festival Ítaca a l'Espai Ter de Torroella de Montgrí, juntament amb l'alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Colomí; la regidora de Cultura de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí, Roser Font; el president de l'EMD de l'Estartit, Francesc Ferrer, i el director del festival Ítaca.

Hi han assistit també una representació d'alcaldes i regidors de les localitats on se celebra el festival: Torrella, l'Estartit, Palafrugell, Corçà, la Pera, Gualta, l'Escala i Calella de Palafrugell.

El festival Ítaca, que tindrà lloc d'abril a juliol, celebrarà el desè aniversari amb trenta-sis concerts, tres espectacles de llums amb drons i dos murals commemoratius en vuit poblacions de l'Empordà i a la ciutat Girona. El festival manté la seva aposta de combinar concerts multitudinaris amb actuacions de petit format en alguns dels espais més bonics de l'Empordà.

El vicepresident Albert Piñeira ha destacat en la presentació de l'Ítaca: «Des de la Diputació de Girona hem apostat per aquesta proposta de festival i sobretot en aquest any d'aniversari. I ho continuarem fent, donant suport a la tasca de difondre la música i la cultura als municipis. La Diputació de Girona ha estat al costat dels programadors culturals del territori també en moments complicats. Creiem fermament en els festivals com a motor cultural, social i econòmic de la demarcació».

El festival Ítaca, Cultura i Acció ha presentat les darreres incorporacions del cartell d'enguany en un festa que ha tingut lloc a l'Auditori Espai Ter de Torroella de Montgrí per celebrar el desè aniversari de l'esdeveniment cultural. Manel i Albert Pla & Diego Cortés (que actuaran a Corçà el 10 i l'11 de juny) i Andrea Motis (que ho farà a l'escenari de les havaneres de Calella de Palafrugell el 3 de juliol) són les últimes incorporacions d'una edició molt especial de l'Ítaca.

D'abril a juliol, l'Ítaca oferirà actuacions a les vuit poblacions de l'Empordà que donen suport al festival: Calella de Palafrugell, Corçà, Gualta, la Pera, l'Escala, l'Estartit, Palafrugell i Torroella de Montgrí. A més, en aquesta edició també programarà un concert a la ciutat de Girona.

Els concerts de l'Ítaca 2022 s'iniciaran el 16 i 17 d'abril a l'Escala durant la Santa Gresca i posaran en marxa la temporada musical de l'estiu a la Costa Brava. LaDinamo obrirà la programació amb un concert itinerant el dia 16 d'abril a la tarda abans de la nit de concerts que protagonitzaran Buhos, La Fúmiga, Despit, Doble & Hug Sound i La Basement Band. L'endemà, també a l'Escala, hi actuarà la banda familiar Xiula.

El festival anunciarà properament l'últim concert previst en aquesta edició, que tindrà lloc a la Pera i que serà una estrena mundial. L'Ítaca manté la seva aposta de programar grups populars i consolidats amb propostes de risc per oferir un cartell variat i de qualitat. A més, també aposta pels grups de quilòmetre zero, amb la programació d'artistes i bandes emergents de les comarques gironines com Tramma, Kumbara, Doble & Hug Sound o Despit.

El 12 de maig, l'Auditori de Girona acollirà el concert de Goran Bregovic en l'única actuació prevista l'any vinent pel músic bosnià a les comarques gironines. El 28 de maig, Maria Arnal i Marcel Bagés actuaran a l'Espai Ter de Torroella de Montgrí.

La majoria de concerts de l'Ítaca 2022 tindran lloc al mes de juny. Del 3 al 5 d'aquest mes, Palafrugell acollirà tres nits de concerts amb les actuacions de Doctor Prats, Skatalà, 31 FAM, The Penguins, Tramma, Kumbara i l'Orquestra Maribel. El cap de setmana següent, el 10 i l'11 de juny, l'Ítaca es traslladarà a Corçà amb les actuacions d'Albert Pla & Diego Cortés i Manel, i una setmana més tard, el 17 de juny, desembarcarà a Gualta amb la presentació del nou disc d'Àlex Serra & Totidub, acompanyats de Na Lúa en l'espectacle visual.

Durant la festivitat de Sant Joan, els dies 23, 24 i 25 de juny, l'Ítaca celebrarà els seus concerts més multitudinaris a l'Estartit, amb prop d'una quinzena de bandes: Zoo, Ana Tijoux, The Tyets i Asian Dub Foundation Sound System (el dia 23 de juny); Oques Grasses, Roba Estesa, Suu, La Sra. Tomasa i Zetak (el dia 24 de juny), i Rigoberta Bandini, Zahara, Cala Vento, Habla de Mí en Presente i Serial Killerz (el dia 25 de juny). Andrea Motis tancarà el festival el 3 de juliol a la platja de Port Bo, de Calella de Palafrugell, en l'estrena del seu nou disc a les comarques gironines.

El festival ja ha venut més de 8.000 de les 25.000 que s'han posat a la venda per als concerts de pagament. Les entrades es poden comprar al web del festival: www.itacacultura.cat.