Notícies

Neix l'Empordà Music Festival a la Bisbal d'Empordà

Foto : Fotògraf: Joan Castro / ICONNA

El vicepresident Pau Presas participa en la presentació d'aquesta primera edició

Organitzat per l'associació Els Voltors per celebrar el 25è aniversari de l'entitat bisbalenca

El festival tindrà lloc el 30 de juliol a la Bisbal d'Empordà

Aquest matí, el vicepresident de la Diputació de Girona Pau Presas ha participat en la presentació de l'Empordà Music Festival a la Bisbal d'Empordà, que organitzen l'associació Els Voltors i l'Ajuntament de la Bisbal.

En la presentació hi han participat també Enric Marquès, alcalde de la Bisbal d'Empordà; Agnès Gasull, consellera comarcal de Cultura del Consell Comarcal del Baix Empordà; Carles Puig, regidor de Cultura de l'Ajuntament de la Bisbal, i Pau Ferrer i Sònia Deulofeu, representants de l'associació juvenil i cultural Els Voltors, entre d'altres.

La primera edició de l'Empordà Music Festival s'ha presentat com una nova aposta per la música al Baix Empordà. El 30 de juliol, fins a 5.000 persones podran gaudir dels concerts que es faran a l'aparcament del camp de futbol vell, al costat del passeig Marimon Asprer de la Bisbal d'Empordà.

Aquest dimecres, 30 de març, s'han donat a conèixer els detalls d'aquest nou festival d'estiu, amb la presència de representants de la comarca i el territori gironí.

L'acte ha començat amb la penjada d'una pancarta que mostra el cartell amb els artistes convidats. Són cinc bandes i dos discjòqueis: Zoo, Lágrimas de Sangre, Zzoilo, La Fúmiga, la Orquestra Di-versiones, Carlos Selektah i Carles Pérez. Més de 100 hores de música en directe, des de les sis de la tarda fins la matinada.

La música serà l'atracció principal del festival, però no l'única. Els assistents podran gaudir de diferents ambients per a cada moment de la nit. A la zona Village, podran relaxar-se; al chill-out, degustar productes gourmet de les parades de furgoteques (food trucks) i ser les estrelles del fotoreclam, entre d'altres. Bon ambient i bona música a preus populars: 15 €   per a nois i joves d'entre 6 i 14 anys i 25 €   per a les persones de més de 15 anys.

Tal com ha destacat l'organització, l'Empordà Music Festival neix de les ganes i la necessitat de tenir un esdeveniment propi amb essència empordanesa, lluny de la primera línia de mar però amb l'objectiu de marcar l'agenda musical de l'estiu. L'associació juvenil i cultural Els Voltors és una de les entitats més actives i implicades amb la cultura popular del municipi. Té més de 25 anys d'experiència en l'organització d'esdeveniments de gran format, com la Festa de Carnaval, la FestaExòtica o l'Empordà Holi Festival.

El vicepresident Pau Presas ha dit que es tracta d'un nou festival «que arriba per enriquir encara més l'oferta cultural de la comarca i per extensió de tota la demarcació, amb la voluntat d'esdevenir un nou referent, un punt de trobada i amb la força i la il·lusió de quedar-s'hi i entrar a formar part del calendari de festivals gironins». Presas ha afegit que «des de la Diputació donem suport a apostes potents de foment de la cultura del territori com aquesta».

Amb l'arribada d'aquest nou festival la capital del Baix Empordà pren protagonisme en temporada alta i amplia la seva oferta cultural apostant pel públic local i comarcal. Un impuls social, cultural i econòmic tant per a la població com per als establiments i la restauració de la ciutat.

L'Empordà Music Festival no seria possible sense els patrocinadors privats i el suport de les institucions públiques: Estrella Damm, Coca-Cola, Casa Negre, Sol Gironès, Transports i Grues J. Solés, l'Ajuntament de la Bisbal d'Empordà, el Consell Comarcal del Baix Empordà i la Diputació de Girona.