Notícies

Albert Piñeira participa en la trobada d'agents vinculats a la cultura popular i tradicional de la Selva

Foto : Albert Piñeira participa en la trobada d'agents vinculats a la cultura popular i tradicional de la Selva

L'acte constitueix una presentació pública del programa «Selva Cultura» per impulsar projectes relacionats amb les arts escèniques i visuals i amb la música


El vicepresident i diputat de Cultura de la Diputació de Girona ha participat en la trobada d'agents vinculats a la cultura popular i tradicional de la comarca de la Selva, a Santa Coloma de Farners.

La trobada, organitzada pel Consell Comarcal de la Selva, és un espai de trobada dels agents i dels projectes del territori, on han tingut l'oportunitat de conversar amb altres propostes inspiradores que parteixen de l'arrel tradicional com a mitjà d'expressió i difusió.

Durant la jornada s'han donat a conèixer iniciatives culturals del territori i, des d'un enfocament pràctic, s'han explorat sinergies de treball i col·laboració entre els assistents.

En aquesta trobada hi ha participat personal tècnic de cultura, festes, joventut, ciutadania i participació dels ajuntaments, i també membres de juntes directives i persones associades a entitats culturals.

El tret de sortida d'aquest esdeveniment ha estat la benvinguda, a càrrec del conseller de Cultura del Consell Comarcal de la Selva, Pere Fernàndez.

El vicepresident Albert Piñeira, en la seva intervenció, ha assenyalat: «Des de la Diputació de Girona, des de les institucions, no només hem de ser testimonis d'esdeveniments culturals, sinó també impulsors. Per això cal apostar per la cultura amb trobades com aquesta del programa "Selva Cultura", per impulsar projectes vinculats a les arts escèniques i visuals i a la música que encara no estiguin connectats amb l'escena del patrimoni o la cultura popular».

Hi han assistit representants de la Fira Mediterrània de Manresa, mercat estratègic de les propostes artístiques, que utilitza l'arrel, la tradició i la cultura popular com a motor creatiu. També hi han assistit agents de la demarcació de Girona en representació d'ÉsDansa, festival de dansa d'arrel tradicional de les Preses; el festival Càntut, de difusió del patrimoni musical de transmissió oral de les comarques de Girona; l'Esbart Joaquim Ruyra, entitat de Blanes amb més de cinquanta anys d'experiència en la creació d'espectacles d'arrel tradicional, i la Colla Gegantera de Caldes de Malavella, entitat promotora de la trobada de gegants de les comarques gironines 2022.

Seguidament s'ha dut a terme una sessió de treball en xarxa amb tots els assistents.

En els darrers anys, el programa «Selva Cultura» ha impulsat diferents projectes dels àmbits de les arts escèniques i visuals i de la música que fins ara no s'havien vinculat amb el patrimoni o la cultura popular.

Aquest projecte forma part del Programa Comarcal per a l'Impuls Integral de la Cultura com a element de desenvolupament local als municipis de la Selva i vol ser una eina més dirigida a posar en valor la cultura com a mitjà per fomentar la dinamització econòmica i social dels municipis selvatans. El projecte compta amb el suport de la Diputació de Girona.